06/12/2020

Formar els formadors

2 min
Jordi Fernández: “M’agradaria ser primer entrenador, però no és l’únic que m’il·lusiona”

Jordi Fernández és un dels entrenadors ajudants més respectats de la NBA. La seva feina a la banqueta de Denver no està passant desapercebuda i l’any passat els Cleveland Cavaliers ja el van entrevistar amb l’objectiu de fitxar-lo com a tècnic principal de la franquícia. Els Cavs van acabar apostant per John Beilein, però l’oportunitat li acabarà arribant a aquest badaloní que l’última temporada ja va tenir la responsabilitat de preparar un terç dels partits que els Nuggets van disputar. “En aquesta lliga, com en altres feines, la paciència és el primer. Jo veig el meu creixement. Als entrenadors ajudants ens respecten molt en aquesta lliga i encara tinc molt camí per recórrer. És veritat que quan assaboreixes una entrevista personal per ser primer entrenador t’il·lusiones, però el que no pots fer és desesperar-te. Cada oportunitat requereix d’una persona amb unes certes qualitats. Has d’esperar que hi hagi la persona que confiï en tu. A mi ser primer entrenador ni em preocupa ni em desespera. Confio que l’oportunitat m’arribarà tard o d’hora, però he de ser pacient i realista. El meu creixement a Denver i a la lliga està sent molt bo i això ho valoro molt”, diu amb humilitat.

El Jordi és molt bo, però a més és un tipus normal que posa dibuixos animats del Club Super3 als seus fills perquè practiquin el català a Denver i que sintonitza a través d’internet les retransmissions de Xavi Ballesteros a Ràdio Ciutat de Badalona per seguir els partits del Joventut de Badalona com un aficiona més. Tot i viure el dia a dia d’una competició tan exigent com la NBA, l’entrenador manté el lligam amb els clubs pels quals va passar abans de canviar de continent. Des del Mongat fins a l’Hospitalet. “Tenia molta il·lusió per aprendre, millorar i construir-me un futur. Al final vaig tenir un gir inesperat i vaig acabar a l’altre costat de l’Atlàntic, però el que feia en aquell moment em tenia ben encaminat al que m’apassionava: ser un bon educador dins del món de l’esport”, recorda amb una passió que s’encomana.

“Quan veig el Dia de l’Entrenador que organitza la Federació Catalana sempre em faria molta il·lusió ser-hi, perquè veig moltes cares conegudes amb les quals he coincidit”, reconeix el tècnic, que va compartir doctorat amb Xavi Schelling i Lorena Torres, que ara treballen als San Antonio Spurs i els Phidaldelphia 76ers. La clau? “Una cosa que fem molt bé a Catalunya és formar els formadors, i això és molt important, ja que sempre pots aprendre dels altres i adaptar-ho a la teva personalitat”.

stats