Barça
Misc 23/11/2020

Ramon Cugat: "Veig difícil que Piqué es recuperi abans de sis mesos"

El futbolista ha de decidir si operar-se o seguir un tractament conservador

i
Albert Nadal
2 min
Gerard Piqué

BarcelonaEl doctor Ramon Cugat, que aquest dilluns ha sigut presentat dins de l’equip de treball de la precandidatura de Víctor Font, ha confirmat que aquest dimecres visitarà Gerard Piqué. El metge especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia no s'ha volgut aventurar encara a dir si la millor opció per al futbolista és operar-se o seguir un tractament conservador: “Primer hem de fer un diagnòstic”. Els darrers dies s’ha especulat amb la possibilitat que un tractament conservador podria deixar Piqué apartat dels terrenys de joc uns quatre mesos, mentre que una intervenció quirúrgica suposaria un temps de baixa més elevat. El doctor Cugat, però, ha afirmat que veu “difícil” que el central blaugrana pugui tornar a jugar “abans de sis mesos”.

“Havent-hi una lesió parcial del creuat s’ha d’anar amb molt de compte. També hi ha ruptura del lligament lateral intern, que el té trencat completament, però avui dia amb les teràpies biològiques es pot arribar a curar. També hi ha una cosa a favor d’un tractament conservador que és que no hi ha líquid al genoll –ha afirmat l’especialista–. Però tot això ho hem de veure. Hem de valorar clínicament tots els elements, sumats a l’edat del jugador [Piqué complirà 34 anys al febrer], per poder determinar quin és el diagnòstic més encertat. L’objectiu és que el genoll torni a estar estable”.

L’especialista visitarà aquest dimecres Piqué i parlarà també amb el doctor Lluís Til, del primer equip del Barça. “El metge mana, però el futbolista és qui decideix. El metge el que fa és aconsellar l’esportista. Les cirurgies també tenen els seus riscos. Amb els anys intento ser tan conservador com puc. Però la decisió definitiva [de si s’opera o no] recau sempre en el futbolista”, ha dit el traumatòleg.

Membre de l’equip de Víctor Font

El doctor Cugat ha sigut presentat aquest dilluns com a membre de la precandidatura Sí al Futur encapçalada per Víctor Font. “La seva saviesa i experiència ens assegurarien seguir comptant amb uns serveis mèdics de primer nivell al Barça”, ha dit l’empresari català, que ha explicat que Cugat tindria un rol de conseller i assessor amb els metges de les diferents seccions esportives del club.

Llicenciat i doctorat en medicina i cirurgia, Cugat és especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia. Amb reconegut prestigi internacional, és membre de l’equip mèdic de la Mutualitat de Futbolistes Catalans i de l’equip mèdic de la RFEF. Ha operat milers de futbolistes de totes les categories. Una de les seves intervencions més recents va ser el 9 de novembre a Ansu Fati. També ha tractat exjugadors del Barça com Guardiola, Xavi, Puyol, Iniesta, Eto’o i Cesc, entre d’altres.e

stats