04/03/2015

Dia 3: Com governar una excavadora a distància

2 min

BarcelonaL’EXCAVADORA DIGITAL. A l’exterior de la Fira de Gran Via hi ha una excavadora mecànica que tragina grava sense cap intervenció humana visible i, tot s’ha de dir, d’una manera a estones erràtica. En realitat la controlen a distància els visitants de l’estand d’Ericsson, equipats amb unes ulleres de realitat virtual. L’empresa demostra així les aplicacions industrials de les futures xarxes 5G: a més d’oferir més velocitat tindran un temps de resposta molt més àgil que les 4G, i això farà possibles activitats en llocs on ningú vulgui (o pugui) viure.

UNA AULA DIGITAL TRANSPORTABLE. Diu l’ACNUR que al món hi ha 50 milions de refugiats. La meitat són nens que passaran la infantesa en camps on l’ensenyament és precari en el millor dels casos. La Fundació Vodafone està desplegant a Kènia, Tanzània i el Congo la seva Instant Classroom, una maleta de 52 quilos que conté un ordinador portàtil, 25 tauletes amb aplicacions educatives preinstal·lades, un projector, un altaveu i un punt d’accés wifi. Quan no hi ha cobertura, les tauletes es connecten a l’ordinador, i una maleta carregada durant la nit permet fer classe durant tota una jornada en llocs sense electricitat.

200 GIGABYTES EN L’ESPAI D’UNA UNGLA. Si vostè té una fonoteca enorme que vol portar sempre a sobre, li convé saber que el fabricant de memòries SanDisk ha presentat a Barcelona la targeta microSD de més capacitat del mercat: 200 gigabytes. Tingui en compte, però, que quan surti a la venda costarà 400 euros.

UN MIRALL (RELATIVAMENT) CONNECTAT. La sud-coreana LG Uplus té un mirall de tocador que analitza amb una càmera invisible l’estat de la pell de l’usuari i li proposa en una pantalla incorporada el tractament més adequat per mantenir-la llisa i suau. Em vaig animar quan em va donar 94 punts sobre 100, més que a la maquillada hostessa que em feia la demostració. La pantalla està connectada a internet però només permet comprar cosmètics.

UN MINIMÒBIL PER A L’ALTRE NÚMERO DE TELÈFON. Mentre empreses com Airwatch, Mobile Iron, BlackBerry i Samsung proposen sofisticades solucions per facilitar la convivència de la línia particular i la professional en un mateix dispositiu, en un racó del pavelló xinès hi ha una alternativa molt més senzilla: el TalKase és un mòbil de la mida d’una targeta de crèdit i gairebé igual de prim que admet una targeta SIM i a més funciona com a mans lliures de l’smartphone principal. Costa 70 dòlars.

stats