16/10/2020

Griezmann i la taula de Messi

2 min
Griezmann i la taula  de Messi

BarcelonaDiuen des de l’entorn de Griezmann que les declaracions en què lloava que Deschamps sí que li ha trobat el lloc, i que a la seva selecció sent la confiança de l’entrenador i dels companys, no eren cap dard a Koeman i al Barça, sinó que estaven fetes en clau francesa. Però es veu que el tècnic holandès les va interpretar com la majoria de nosaltres, i ahir l’hi va fer saber amb contundència.

Encertadament o no, Koeman té clar el seu onze tipus i quin paper té reservat per a Griezmann i, més enllà de deixar clar que qui mana és l’entrenador, va reclamar implícitament al seu futbolista que no li faci trampes. Perquè el francès es queixa que el fa jugar d’extrem però l’holandès sosté, amb raó, que li dona llibertat per abandonar la banda i desplaçar-se a la mitja punta o a l’eix de l’atac. En definitiva, Koeman no va voler fer-ne plat però li va enviar el missatge que calli, es deixi de coartades i demostri d’una vegada el gran jugador que és marcant diferències. És més: encara es va estar de dir-li, com a mínim en públic, que hauria de donar gràcies de conservar la titularitat amb el rendiment que ha ofert fins ara.

Una altra cosa és que el francès sigui l’únic que ha de respondre a l’esforç que el Barça ha fet per tenir-lo o per acreditar la titularitat. Perquè encara és hora que De Jong demostri la categoria de millor migcampista d’Europa amb què se’l va fitxar -i aquesta temporada, amb un dibuix que ni fet a mida per a ell, tampoc no té excusa- i, particularment, també em costen de veure els mèrits adquirits per Coutinho per esdevenir indiscutible. Fer de mitja punta en un 4-2-3-1 és un regal perquè et situa a l’epicentre de la gestació de l’atac, però també t’obliga a una incidència en el joc que el brasiler tampoc no té, tot i l’entusiasme generalitzat que ha aixecat la seva segona etapa a Can Barça.

Per si en quedava algun dubte, Koeman va deixar clar que l’únic que mereix un tracte especial és Messi. L’argument que l’argentí només es cansa quan no juga és una gloriosa cruyffada. Vaja, que el capità no entrarà en la rotació de crítiques en públic del tècnic i que les seves suplències seran una qüestió d’alta política, com ho van ser per als seus antecessors a la banqueta. El que Griezmann necessitaria per triomfar a Can Barça no és una posició concreta, sinó ser el centre de les operacions, el capità general. I això no l’hi pot donar ni Koeman ni cap altre entrenador mentre hi sigui Messi. Perquè per seure a la taula del més gran, abans t’ho has de guanyar.

stats