BÀSQUET
Misc 19/01/2021

Thomas Heurtel: “Per tenir valors cal ser objectiu i just”

El base francès es desvincula del Barça criticant la seva gestió

i
àlex Gozalbo
3 min
Thomas Heurtel i Fabien Causeur

BarcelonaEl Barça i Thomas Heurtel van rescindir, de mutu acord, el contracte que els unia fins al 30 de juny del 2022. El director de joc, que té com a objectiu disputar els Jocs Olímpics de Tòquio amb la selecció francesa, ja no és a temps de disputar ni l’Eurolliga ni l’Eurocup d’aquesta temporada i, a més, no podrà reforçar a curt termini cap rival directe de la Lliga Endesa. “Vull donar les gràcies a les persones que m’han donat suport en els moments bons i en els dolents, deixant de banda el fanatisme i demostrant que per tenir valors cal ser objectiu i just, no jutjar i condemnar algú sense ni tan sols conèixer les dues versions de la història”, va explicar Heurtel.

Feia setmanes que Heurtel no comptava per a Sarunas Jasikevicius, i és per això que el jugador i el club blaugrana havien començat a negociar una sortida. El jugador va fingir que estava negociant amb el Fenerbahçe quan en realitat estava tancant un acord amb el Reial Madrid. Quan els dirigents del club català se’n van assabentar, precisament a Istanbul, van aturar la seva desvinculació i van evitar que el jugador tornés a Barcelona amb el mateix avió que els seus companys. “El que va passar és que ens vam assabentar que no estava negociant amb cap equip turc sinó amb un equip de l’ACB. Vam sentir que el jugador ens estava enganyant. El que vam decidir va ser que acabés de fer les seves gestions i no tornés amb l’equip. En cap moment es va quedar sol i desemparat a Turquia. Es va quedar amb el seu agent i el club es va fer càrrec de les despeses. La decisió que vam prendre va ser encertada”, va explicar Albert Soler, director de l’àrea d’esports professionals del Barça.

Heurtel estava apartat de la disciplina del primer equip del Barça de bàsquet, entrenant-se en solitari, mentre es reprenien les negociacions entre el seu agent, Misko Raznatovic, i el club per buscar una sortida acordada. “Si decideix quedar-se al club, no estarà sota la disciplina del primer equip. Els interessos del club estan per sobre de tot. No malbaratarem els diners ni el prestigi del club”, va amenaçar Soler.

El Barça va fitxar Léo Westermann per ocupar la posició d’Heurtel, que va ser l’MVP dels últims dos títols aconseguits pel Barça. El seu substitut ha disputat quatre partits amb la samarreta blaugrana amb una mitjana d’1,2 punts i 2,5 assistències. Segons el periodista Chema de Lucas, Heurtel ha arribat a un acord per jugar al Reial Madrid a partir de la temporada vinent. El base signarà un contracte 1+1 amb el club blanc, que fa unes setmanes es va quedar sense Facu Campazzo (Denver Nuggets).

Carles Duran parlant amb Pau del Tio

La Penya rep el Nanterre 92

El Joventut de Badalona disputarà aquest dimecres (20.45 h, Esport3 i DAZN) al Palau Olímpic el segon partit del Top 16 de l’Eurocup contra el Nanterre 92. Després del triomf en la primera jornada a Màlaga, la Penya intentarà sumar la victòria per mantenir-se al capdavant del grup. Carles Duran tindrà la baixa de Pau Ribas. A més, la participació d’Albert Ventura no està assegurada perquè el capità va patir una contusió al colze esquerre.

stats