19/08/2020

Infermers a l’escola

2 min

Els de Ciutadans han fet una nova proposta sobre ensenyament que, com totes les que fan, em sembla digna de comentari. Proposen que els centres educatius públics “incloguin l’obligatorietat de comptar amb una infermera o infermer” (gràcies per l’aclariment) “escolar de cara a evitar riscos per a la salut i seguretat dels nens, nenes i joves, així com de la resta de la comunitat educativa”. Troben que els mestres no poden “alertar, vigilar i establir mesures de prevenció davant de possibles casos”, ni coordinar i fer actuacions i mesures higiènico-sanitàries fonamentals. D’infermers ja n’hi ha a les escoles, per si els alumnes prenen mal.

Com sempre que Ciutadans té una proposta educativa, ens hem de preguntar com es pagaria. Una infermera (perdó, una “infermera o infermer”) no és suficient en una escola per fer tot això que diuen. Si troben que els mestres no poden fer feines de vigilància i alerta vol dir que cal un sanitari en cada classe, i al menjador, i al gimnàs, i a la sala de professors, i a la porta de l’escola i a l’aula de reforç.

Amb això del virus tots ens hem hagut de posar a fer coses que no ens pensàvem. Els vigilants de seguretat de les empreses t’han de prendre la temperatura abans d’entrar i demanar-te que et rentis les mans. Els botiguers i els cambrers van amb mascareta tot el dia, perquè tu te la puguis treure. Els mestres hauran de fer més feina del compte, esclar. Ningú s’imagina si hauran d’explicar els protozous amb la boca tapada i alguns alumnes ja somnien amb fer exàmens amb mascareta, perquè seran un refugi ideal per a xuletes. Però el que potser cal és que tots siguem autosuficients, excepte en cas d’emergència, que haurem d’anar a l’hospital. Em sembla que el que cal és que els sanitaris siguin allà, als hospitals. En canvi, com que probablement s’hauran de desdoblar les classes, calen més mestres. Ja en calien. Cal, com sempre diem, pressupost.

stats