18/08/2020

Joan Carles, l’entranyable

2 min

Corinna Larsen, com a “amiga entranyable” del rei Joan Carles, pare d’Helena de Borbó i avi de Froilà, va rebre en un compte suís una pastarrufa.

Corinna diu que la pastarrufa, que el sogre d’Iñaki Urdangarin va ingressar-li en un compte suís, és com a premi per l’amistat. Si no digués això estaria cometent un delicte, perquè li estaria fent de testaferro. Però de tota manera, me la crec. Tothom que hagi estat amiga entranyable d’algú sap que aquestes coses passen. Ara el successor de Franco ha fugit d’Espanya i és, segons que es publica, en un país amb una monarquia d’aquestes on els monarques no duen corona, sinó aquell mocador de fer farcells tan bonic. Ha fugit perquè resulta que aquesta pastarrufa que ell li va ingressar a la Corinna al seu torn li va ingressar, pel que sembla, algun membre de la monarquia del país on es troba. Diuen que aquesta pasta podrien ser “comissions il·legals”.

Vostès es preguntaran, com jo, per quina raó havia de cobrar el rei emèrit cap comissió. I no em refereixo al fet que les comissions que va cobrar fossin il·legals, sinó a la causa per la qual les cobrava. A mi em sembla que hauria de ser al revés. ¿Que resulta que empresaris del regne d’Espanya han de construir l’AVE a la Meca? Doncs els que haurien de cobrar són els saudites, per haver-los adjudicat l’obra, no pas el Borbó, que és qui -ni que sigui presumptament- tenia interès en que l’obra la fessin els seus súbdits. En tot cas, la pastarrufa l’hauria hagut de cobrar dels empresaris beneficiats i no pas dels pagadors. Per quina raó un rei saudita ha de pagar comissions al rei d’Espanya per adjudicar-li una obra? Les haurien pagat també a la reina Isabel, en cas que hagués estat la Corona britànica l’encarregada de fer el tren?

L'única explicació que se m’acut és la següent: Joan Carles també era un amic entranyable del rei saudita. Va cobrar com la Corinna. Per amor.

stats