BARÇA
Misc 07/12/2019

De Jong brilla en un mig del camp en què Rakitic s’aferma

Resguardats per Busquets, l’holandès i el croat firmen una gran actuació

i
Albert Nadal
2 min
El migcampista holandès del Barça, Frenkie de Jong, en el partit d’ahir contra el Mallorca al Camp Nou.

BarcelonaEn un partit en què el trident Messi-Suárez-Griezmann va destacar per la seva alta producció ofensiva i per l’entesa en el joc, al seu darrere Frenkie de Jong, Busquets i Rakitic van contribuir a permetre que els engranatges blaugranes funcionessin plenament. Amb tot, el conjunt blaugrana va signar una de les millors parts d’aquesta temporada al Camp Nou, malgrat que el Mallorca, tot sigui dit, és un equip que encara no sap què és guanyar lluny de Son Moix. Sota la batuta del mig del camp blaugrana, l’equip que entrena Ernesto Valverde va saber quan havia d’accelerar i quan tocava buscar la pausa i dominar el joc a partir del control de pilota. Al davant, Messi, Suárez i Griezmann ja es van encarregar de fer la resta.

L’ovació que va rebre De Jong quan va ser substituït poc després d’una hora de partit -Valverde va optar per donar-li descans perquè, amb 1.620 minuts, és el futbolista de camp que més ha jugat fins ara- va evidenciar el que s’havia vist damunt la gespa: intensitat defensiva, intel·ligència en la construcció del joc, arribada i desplegament ofensiu. Resumint, les aptituds que el tècnic demana a un futbolista que, des del primer moment, ha entrat amb bon peu al vestidor i a la graderia. Per la seva qualitat i pel seu tarannà. El migcampista holandès, que va tenir un 96% d’encert en la passada (50 passades bones de 52 intents), va ser clau en la jugada del golàs de Luis Suárez, perquè abans de cedir la pilota a l’uruguaià De Jong va fer fins a dues parets -la primera amb Busquets i la segona amb Sergi Roberto- partint d’esquerra a dreta des de la frontal per acabar habilitant l’espectacular rematada que es va inventar Luis Suárez. “Ha sigut el millor gol de la meva carrera”, va dir l’uruguaià després del partit, que també va voler destacar l’actuació de Griezmann.

Mentre De Jong feia una nova exhibició en un Camp Nou que se l’estima com si fes anys que porta la samarreta blaugrana, Rakitic va confirmar que les seves suplències ja queden enrere. El croat va ocupar el lloc del lesionat Arthur -amb molèsties al pubis segons va informar el club divendres- i va oferir la mateixa fiabilitat que els últims cursos al Barça, en què era fix a l’onze tant en l’era de Luis Enrique com en els dos primers anys de Valverde. Ahir va ser titular per tercer cop seguit aquest curs.

Darrere de Rakitic i De Jong, Busquets es va fer un tip de recuperar pilotes, sobretot en moments clau del partit, com en el primer temps, en què el Barça va estar intens en la pressió postpèrdua. El migcampista de Badia del Vallès va estar dinàmic i elegant en la sortida de pilota i atent en la recuperació. Un cop més, en contextos favorables Busquets va demostrar la seva gran qualitat en posició de pivot (on segurament el succeirà De Jong amb el pas del temps).

Aleñá torna a jugar mesos després

A la festa blaugrana també s’hi va sumar Carles Aleñá, que va entrar al minut 71. Des de la primera jornada a San Mamés, el 16 d’agost, que el migcampista no jugava en un partit oficial. Aleñá segurament serà titular dimarts en l’intranscedent partit contra l’Inter de Milà i podrà acumular més minuts.

stats