BARÇA
Misc 03/07/2019

Jordi Mestre dimiteix com a vicepresident esportiu del Barça

Les discrepàncies amb l'àrea esportiva de la junta, un dels detonants de la decisió

i
Albert Nadal
3 min
Jordi Mestre dimiteix com a vicepresident esportiu del Barça

BarcelonaEl mercat de fitxatges al Barça tot just acaba de començar i una notícia ha sacsejat l’actualitat blaugrana: segons va avançar Catalunya Ràdio, Jordi Mestre, vicepresident esportiu del Barça, va presentar ahir a la tarda la seva dimissió. El club va confirmar aquesta decisió a la nit mitjançant un comunicat. Segons l’emissora pública catalana, la informació “oficial” explica que la dimissió de Mestre arriba per “qüestions internes de la junta” i, “oficialment”, es nega que la decisió estigui vinculada amb un possible retorn de Neymar a l’entitat blaugrana aquest estiu. A Mundo Deportivo, el periodista Xavi Bosch informava que la dimissió de Mestre podria tenir a veure amb “discrepàncies amb l’àrea esportiva de la junta directiva”, però que “en cap cas” seria per discrepàncies amb la direcció esportiva -que encapçalen el mànager esportiu general de l’àrea de futbol, Pep Segura; el secretari tècnic, Éric Abidal, i el seu adjunt, Ramon Planes-, ni tampoc amb el president Josep Maria Bartomeu, amb qui Mestre guarda una estreta relació d’amistat, i sobre el qual sovint s’ha dit que Mestre era la seva mà dreta.

De fet, Jordi Mestre va succeir a Josep Maria Bartomeu en el càrrec l’any 2014, quan aquest va prendre les regnes de la presidència del Barça arran de la dimissió de Sandro Rosell. Mestre havia entrat a la junta blaugrana el 2010, quan Rosell va guanyar les eleccions. Abans d’encarregar-se de la vicepresidència esportiva, va ser el directiu responsable del futbol formatiu i del Barça B, així com del Barça femení, des de l’estiu del 2010 fins al gener del 2014. Quan al juliol del 2015 Bartomeu va guanyar les eleccions a la presidència del Barça, Mestre va continuar com a vicepresident responsable de l’àrea esportiva.

La dimissió de Mestre va arribar 48 hores abans de la presentació de Frenkie de Jong, programada per demà a la tarda, en què estava previst que Mestre comparegués al costat del futbolista holandès i del secretari tècnic Éric Abidal. Ara està per veure si Mestre farà una compareixença pública. El club, de manera oficial, només va enviar un comunicat anunciant la dimissió.

La decisió de Mestre també arriba en ple debat pel retorn de Neymar al Barça dues temporades després que, l’estiu del 2017, el brasiler decidís fer les maletes per anar a jugar al PSG, que va abonar els 222 milions de la seva clàusula. Va ser un estiu molt mogut arran del cas del brasiler i Mestre va quedar públicament exposat per haver dit que Neymar seguiria al club blaugrana “al 200%”. Ara, tot just quan el Barça ha tancat el curs econòmic corresponent al 2018-2019 i ha aconseguit, amb vendes de futbolistes, els beneficis per fer números verds, la dimissió de Mestre arriba quan el club havia d’abordar l’arribada de jugadors en el mercat de fitxatges.

L’estiu del 2017, a banda de la marxa inesperada de Neymar, també va començar amb canvis a la direcció esportiva, ja que a principis de juliol Pep Segura va ser nomenat mànager esportiu general de l’àrea de futbol, un càrrec de nova creació que, com a vicepresident esportiu, estava sota la tutela de Mestre. Aquesta temporada, sobretot després de la desfeta de l’equip a Anfield, la feina de Segura va quedar tocada i va ser motiu de debat en l’àrea esportiva de la junta directiva, on, a banda de Mestre, hi ha altres directius com Sílvio Elías, Javier Bordas o Xavier Vilajoana.

Nova dimissió d'un directiu

La dimissió de Jordi Mestre -que, més enllà del Barça, dimarts va ser escollit nou president del Gremi d’Hotels de Barcelona-, se suma a la d’altres directius que han abandonat la junta de Josep Maria Bartomeu des que va guanyar les eleccions del 2015, com Carles Vilarrubí, Susana Monje, Manel Arroyo i Jordi Monés.

stats