Misc 27/05/2018

José Luis Peñas: “El PP està instal·lat en la mentida”

Exregidor del PP i delator de la Gürtel

i
Dani Sánchez Ugart
2 min
José Luis Peñas: “El PP està instal·lat 
 En la mentida”

MadridTot i que va gravar les corrupteles de Francisco Correa i les va dur a la policia, cosa que va possibilitar la condemna de la trama Gürtel, l’exregidor de Majadahonda José Luis Peñas ha acabat sentenciat a 4 anys i 9 mesos.

S’esperava la condemna?

Estic una mica dolgut pel que em toca, però també content perquè la justícia és la justícia. No he sabut donar al tribunal les eines suficients perquè m’absolguessin, i això va en detriment meu. Però estic molt content perquè el tribunal ha dit que no he manipulat cap cinta. Em queda defensar-me al Suprem. Pensar que d’una trama corrupta milionària n’agafaria 30.000 euros no és creïble.

Es penedeix de res?

El que he fet ho faria poca gent. N’estic absolutament orgullós. De la família, dels amics, dels milers de whatsapps que tinc al mòbil. Faria exactament el mateix i soc absolutament innocent de tot.

Han sigut dures, les condemnes.

No m’alegro que condemnin ningú, però crec que la justícia ha funcionat i ha de funcionar millor. Però som on som i si jo no hi hagués sigut, no hi hauríem arribat, i hem contribuït a fer una democràcia més perfecta.

¿Creu que hi hauria d’haver protecció per als delators?

En altres països, a persones com jo se les tracta d’una altra manera, hi ha unes lleis amb protecció instantània i per al futur. Les persones que denuncien pateixen una mort civil. Hem posat en risc el patrimoni, la integritat física... fent el que s’havia de fer i el que espero que facin altres ciutadans. Però és molt difícil que la gent denunciï res aquí. Estem veient dia a dia persones que ho fan i al final són assenyalades i injuriades. Evidentment delatar, denunciar, és una professió d’alt risc que només la practiquen persones convençudes que volen un futur millor.

Quines conseqüències ha patit?

Primer t’envien la Brunete mediàtica per embrutar el teu nom, t’assenyalen. Fins al 2014 va ser un autèntic calvari perquè la gent t’assenyalava i m’han escopit al carrer. La meva dona anava amb la meva filla de 14 anys i la van fer sortir de la carretera amb un cotxe. També m’han intentat subornar... Et redueixen a la mínima expressió perquè la teva paraula sigui menystinguda i és la pena més gran que tinc en el sentit de la condemna, i ho han aconseguit en certa manera.

Què li sembla la resposta del PP? Es creu que no en sabien res?

Segueixen pensant que tots els espanyols som tontos. Pensen que una sentència penal contra el PP no els afecta. És una forma més de veure que allunyat que està el partit del carrer. Només es preocupen de dir molt la paraula Espanya. Estan instal·lats en la mentida.

stats