13/10/2019

Soc la Junta Electoral i he vingut a guanyar temps

2 min
Soc la Junta Electoral  i he vingut a guanyar temps

Davant la imminència de la sentència i veient la desobediència de TV3, aquesta Junta Electoral -amb gran ciència i cap insolència- renova i amplia la llista de termes prohibits per a la televisió pública catalana. Que allò que no s’ha guanyat al Parlament s’obtingui amb el tribunal més polític dels que es fan i es desfan.

La República Francesa serà denominada “l’autodenominada República Francesa”. Es dirà que Machado va morir “fugat” i que la repressió policial dels equatorians és “diàleg per la via del llenguatge morse cranial”.

El Cuines no podrà utilitzar en les seves receptes els camagrocs. La pasta no serà de llacets. L’anís no podrà ser estrellat. Ni els ous, que tampoc es podran trencar si es preparen en forma de truita. Queden proscrites les cols de Brussel·les, que són molt indigestes. Els musclos amb patates fregides seran considerats un plat sediciós.

Prohibit entrevistar l’Albert Pla. Prohibida la cançó de Sau aquella que deia “Vull quatre barres, encara que siguin de bar”. Prohibits els temes de Manel fins que no tornin al folklorisme costumista d’ukelele. No estem segurs encara si La bona gent és una cançó desafecta, ni si ens agrada, però prenem la mesura preventivament.

Ramon Pellicer serà substituït pel Loquillo. Toni Cruanyes serà substituït pel Loquillo. Carles Prats serà substituït pel Loquillo.

A Els matins Empar Moliner només podrà cremar els volums elaborats pel Consell Assessor per a la Transició Nacional. Però no podrà dir ni Consell, ni Assessor, ni Transició, ni Nacional. Ni llibre, per si de cas. Per tal que s’identifiqui aleshores què diantre està cremant, podrà dir Conill Ascensor per a la Transacció Natural.

Ni prasas palàtacs, ni preses pelètecs, ni prisis pilítics, no prosos polòtocs, nu prusus pulútucs. Purdú, su m’hu ungunxut ul tuclut. Ja està, disculpin. Per si de cas, es prohibeixen també els hashtags #PréstecsPaleolítics, #PréssecsParalítics i #CòlicsNefrítics.

El Polònia passarà a dir-se Colònia, molt més ajustat a l’esperit d’aquesta resolució judicial. Toni Soler serà rellevat per Fernando Sánchez Dragó. El programa Està passant consistirà exclusivament en un pla fix de les mans d’un forner mentre amassa la farina i passarà a dir-se Està pastant.

L’ InfoK passa a dir-se NodoK i evitarà en tot moment l’adoctrinament infantil. Per tant, evitarà condemnar el franquisme per no condicionar els joves espectadors i el retratarà com una etapa qualsevol, marcada per la pau social i la prosperitat econòmica.

Els blocs electorals deixaran d’estar regits per la proporcionalitat parlamentària. S’aplicarà, en canvi, la proporcionalitat entre els diferents partits a l’hora de promoure jutges cap al Consell General del Poder Judicial, que és qui al seu torn nomena el gruix de la Junta Electoral. Total, així guanyem temps i li estalviem al ciutadà haver de sufragar amb impostos els recursos a la Junta per fer-li dir el que els partits majoritaris desitgen.

stats