APUNTS EN CALENT
Misc 09/01/2021

Koeman i l'art d'abaixar les orelles: els apunts en calent del Granada-Barça

El 4-3-3 potencia Pedri i Frenkie De Jong i fa somriure Leo Messi, pitxitxi en solitari de la Lliga

i
Xavi Hernández Navarro
2 min
Koeman

BarcelonaSí, el sistema és important. I no és el mateix jugar amb dos migcentres en paral·lel que fer-ho amb un pivot posicional i dos interiors. Prou que ho sap Koeman, que va arribar al Barça decidit a implantar el 4-2-3-1 que li funcionava a la selecció i pel camí va perdre gairebé totes les opcions a la Lliga. També va canviar els bons costums de Messi, que amb les línies separades i una excessiva dependència dels laterals per crear superioritats li havia caigut en picat el rendiment. Per sort, el tècnic neerlandès ha abaixat les orelles i s'ha passat al 4-3-3, un esquema que potencia Pedri i De Jong i fa somriure el 10. Potser no dona per guanyar grans títols, però sí per reviscolar el Barça a l'espera de temps millors.

Quin fantàstic número! Al 69è llançament, Messi va tornar a besar la xarxa amb una de les seves especialitats: l'execució de tirs lliures. El Granada va situar una barrera mixta que no va impedir que l'argentí trobés pel pal de Rui Silva, el porter oponent, l'única via per celebrar el seu primer gol de falta del curs, el segon que marcava a Los Cármenes i l'onzè a la Lliga. L'astre culer ja és pitxitxi en solitari per davant de Iago Aspas i Luis Suárez. Ja marca molt més que de penal i torna a ser decisiu també lluny del Camp Nou. Farà mal si el compte enrere d'aquests mesos finalitza en comiat.

El gran damnificat. Tres partits de Miralem Pjanic com a titular al Barça de Koeman a la Lliga. Tres en dotze participacions. Números molt discrets que fan que el bosnià, que a l'estiu va arribar a canvi d'Arthur Melo, sigui el vintè jugador en minuts de la plantilla culer. A Granada va entrar amb 0-4 al marcador per oxigenar De Jong, intocable al mig del camp, de cara a la Supercopa d'Espanya. Els últims partits deixen clar que està perdent la partida amb Busquets. Ja ho comentàvem aquí fa unes setmanes: no convenia retirar abans d'hora, tot i els seus quasi 33 anys, el migcentre vallesà.

I malgrat tot, porteria a zero. Granada va confirmar el retorn de la millor versió de Messi i el retrobament de Griezmann amb el gol després de setmanes d'intranscendència. També va consolidar l'esperit col·lectiu de Dembélé, autor d'una assistència genial, i la sempiterna atenció de Ter Stegen, que va salvar l'única ocasió clara del rival. L'alemany va acabar amb la porteria a zero gràcies a la bona feina d'una línia defensiva que, d'entrada, semblava de circumstàncies per la baixa de Lenglet per sanció i l'ensurt d'Araújo a l'escalfament. Bravo doncs per a Mingueza i Umtiti, que van resoldre la papereta sense problemes.

stats