18/01/2021

La 'barbecue'

2 min

En el capítol de divendres dèiem que dos encarregats de Patrimonio Nacional d’Espanya van ser enviats a Abu Dhabi per tenir cura del rei emèrit, el pare de l’actual rei, que, inspirat a mitges per Luis Roldán i el gran Houdini, va refugiar-se a la capital dels Emirats Àrabs Units. L’emèrit, doncs, per al govern d’Espanya és patrimoni nacional. I segons com, s'entén.

Però ara hem sabut que la casa de la Corinna (que va ser amant de l’emèrit) també va ser pagada amb diners de Patrimonio Nacional. Em refereixo a la casa que la dona tenia allà, a vint quilòmetres de palau. Això vol dir que aquella barbacoa de pedra on l’emèrit feia una costellada amb el fill de la Corinna (la mateixa Corinna va oferir la fotografia al populatxo) estava pagada per Patrimonio Nacional.

Georgie Dann es va quedar curt cantant a les costellades. Aquelles graelles, aquells clemàstecs, aquell saquet de carbó, aquells tallets de xai, aquell Pat Fuego, aquella caixa de fruita per encendre, aquelles pàgines d’El Mundo, aquell davantal de l’emèrit... Tot era de Patrimonio Nacional. I si aquelles costelletes de xai que van ser fetes a la barbacoa que és patrimoni nacional van ser introduïdes per via oral a l’interior del cos reial de l’emèrit, la masovera de la casa i el nen, vol dir que un cop en van sortir, d’aquells cossos reials, van anar a parar també a mobiliari de patrimoni nacional, com ara les tasses que no solen faltar mai en les estances dedicades a les ablucions.

Fins ara ens imaginàvem que els de Patrimonio Nacional eren restauradors, que es dedicaven a reparar esquerdes als quadres de Ferran VII, però no només això. També són lampistes i paletes i obrers de la construcció que, qui sap, potser un dia van anar a escurar la xemeneia de la barbacoa reial de sa majestat.

stats