BÀSQUET - LLIGA DIA
Misc 01/05/2019

Laia Palau per discutir els pronòstics

L'Spar Citylift Girona s'encomana a l'experiència de la base catalana

i
àlex Gozalbo
2 min
Laia Palau, base de l’Spar Citylift Girona, durant la final de la Copa de la Reina contra el Perfumerías Avenida.

BarcelonaDes de la temporada 2006-07 fins a la 2011-12, Laia Palau va jugar sis finals de la Lliga Dia contra el Perfumerías Avenida, i en va guanyar cinc. Defensant la samarreta del Ciudad Ros Casares València, la directora de joc es va afartar de celebrar èxits. L’Spar Citylift Girona s’aferra a l’experiència de la base catalana per discutir el triomf al rival en una lluita pel títol que comença aquest dijous (20 hores, Esport3 i Teledeporte) al pavelló de Würzburg de Salamanca.

Quan Laia Palau va canviar Praga per Girona ho va fer amb un objectiu clar: disputar el màxim nombre possible de finals. De moment ja n’ha viscut tres: la Lliga Catalana, la Supercopa i la Copa de la Reina. La que comença avui serà la quarta d’una temporada en què també ha arribat a les semifinals de l’Eurocup.

L’Spar Citylift Girona no guanya el títol de Lliga des del 2015, quan Roberto Íñiguez era l’entrenador, però aquesta temporada se sent amb forces de discutir el trofeu a un Perfumerías Avenida que s’ha endut els últims tres campionats de manera consecutiva. L’eliminatòria està prevista al millor de tres partits. “L’equip sap que aquesta final l’hem de treballar, l’hem de gaudir i l’haurem de patir. Volem disfrutar d’aquesta nova oportunitat que tenim perquè és una altra final a la qual arribes i això té molt mèrit. Hem de posar-ho en valor i, a partir d’aquí, intentar jugar amb aquest teòric favoritisme que té el Perfumerías Avenida, intentarem capgirar aquesta situació”, assegura Eric Surís. L’entrenador de l’equip gironí es vol esperar que acabi la temporada per posar nota al seu conjunt, però de moment qualifica la campanya d’excel·lent, ja que l’Uni Girona ha sabut sobreposar-se a diferents adversitats, com les lesions de Bea Sánchez i Nadia Colhado o la marxa de Shay Murphy. Sense tenir Julia Reisingerova al 100% per unes molèsties al genoll dret, una de les preocupacions del tècnic és la de poder igualar el nivell físic del rival, sobretot pel que fa al joc interior.

L’Spar Citylift Girona i el Perfumerías Avenida s’han enfrontat quatre vegades aquesta temporada. L’equip de Salamanca es va imposar en els precedents de la Supercopa, la Copa de la Reina i el partit de la Lliga Dia jugat a Salamanca. El conjunt gironí només va poder fer-se fort a Fontajau.

Malestar per l’horari del segon partit

El segon partit de l’eliminatòria pel títol es jugarà diumenge a les 21 hores a Fontajau, un horari que no ha agradat gens al club gironí.

stats