10/07/2019

Laura Borràs i Pablo Escobar

2 min

L'exconsellera de Cultura Laura Borràs explica que ella i l’advocat Boye presentaran un escrit contra la jutge del 9 que ha estat investigant-la sense notificar-l'hi “en una causa secreta en què presumptament hi ha de tràfic de drogues a falsificació de divises”.

No conec la jutge del 9 i suposo que la jutge del 9 no coneix Laura Borràs. Pot ser que la dona visqui en un gueto i només faci servir el català per –parafrasejant José Luís de Vilallonga– “hablar con mis payeses”. Potser no.

Qui visqui el dia a dia de la realitat cultural catalana sap qui és Laura Borràs des de molt abans que es dediqués a la política. I sap, justament, que si Laura Borràs peca d’alguna cosa és de massa puritana. Ho dic en el millor sentit. La Laura Borràs, com l’enyorada Marta Rovira, no crec que s’hagi begut mai una cervesa a morro, cosa que no m’atreveixo a dir, per exemple, de la també enyorada Anna Gabriel, de l’admirada Andrea Levy o del venerat Josep Bou.

Ara podria passar que tot el rotllo de la lectura de la Borràs sigui façana i que la dona es dediqui al tràfic de drogues. Borràs passant pastilles, fotent-se MDMA en forma d’escarabat de Kafka, estiuejant a Rasquera i convidant uns quants 'capos' a la paella de Cadaqués. Si és així, us ho asseguro, ja em faig constitucionalista. Si la Laura Borràs ha passat haixix, si aquest fet s’ha produït, si Laura Borràs tenia una planteta de maria a casa, com tu, si Laura Borràs ha fet servir la paraula 'porro' per parlar d’alguna altra cosa que no sigui la planta cultivada del gènere de l’all i la ceba, si Laura Borràs ha llegit William Burroughs no pas com un escriptor sinó com un col·lega, llavors ja no crec en res. I potser, llavors, la Colometa, la bona esposa de Bath, Emma Bovary, Sissí, Josephine March, Lady Chatterly, les Tres Bessones i la Matoll i la Nenúfar són del càrtel d’Organyà, com ella.

stats