Misc 23/11/2020

El cognom Gasol torna als Lakers

Marc Gasol seguirà els passos del seu germà Pau i buscarà l'anell amb l'equip de Los Angeles

i
àlex Gozalbo
3 min
Marc Gasol

Diumenge 2 de gener del 2011. L'Staples Center acull un partit entre els Lakers de Pau Gasol i els Grizzlies del seu germà Marc. L'ARA aprofita l'esdeveniment per anar a Los Angeles i entrevistar els dos jugadors de Sant Boi de Llobregat. La conversa amb el Pau se celebra a El Segundo, on la franquícia fa habitualment els entrenaments. La cita amb el Marc, en canvi, és al pavelló dels Lakers, on la pròxima temporada el germà mitjà dels Gasol jugarà com a local.

Marc Gasol seguirà els passos del seu germà Pau i jugarà les pròximes dues temporades als Lakers, on intentarà sumar un nou anell de campió i igualar el palmarès del germà gran de la família. Després que Dwight Howard es comprometés amb els Sixers, els vigents campions de la NBA van apostar pel pivot català per arrodonir un projecte que també ha incorporat Dennis Schröder (Oklahoma City Thunder), Montrezl Harrell (Los Angeles Clippers) i Wesley Matthews (Milwaukee Bucks). El següent moviment de la franquícia liderada per LeBron James ha de ser assegurar la continuïtat d'Anthony Davis, que va renunciar a la renovació automàtica del seu contracte per aspirar a cobrar més diners.

Els Lakers van traspassar Javale McGee als Cleveland Cavaliers per fer espai a Marc Gasol, que tenia ofertes econòmicament més interessants dels Toronto Raptors i els Dallas Mavericks, però que va prioritzar l'opció de lluitar pel títol. "En una decisió d'aquest nivell hi ha un aspecte important: no estic preparat per perdre gaires partits a la meva aquesta edat. Vull anar a un equip que guanyi de manera consistent i tingui opcions al títol", va assegurar Gasol durant una entrevista a Esport3. L'operació que afecta Gasol envia, a més, Jordan Bell i Alfonzo McKinnie a Los Angeles.

El pivot català jugarà a l'equip que el va escollir en el draft del 2007, tot i que el va traspassar als Memphis Grizzlies en una operació que va enviar el seu germà Pau a l'Staples Center. "Jo no soc com el Pau, que fins ara mirava també ciutats amb un cert interès. Faig una vida molt familiar i l'entorn no és tan important", reconeix Marc Gasol, que fa uns anys va completar una metamorfosi molt important de la seva constitució física. Toni Caparrós, un preparador físic de la seva màxima confiança, i un estricte canvi de dieta van impulsar un canvi que li va fer guanyar molta mobilitat. Després d'analitzar amb especialistes quins aliments processava millor, va eliminar la carn, els refrescos i alguns làctics del seu dia a dia. També va passar a prendre menys gluten i a prioritzar la ingestió de productes orgànics com la fruita, la verdura i la quinoa. A més, el jugador va millorar molt els percentatges en el llançament de tres punts per adaptar-se a la nova tendència de joc de la NBA.

Ricky Rubio hi veu un "punt nostàlgic"

Ricky Rubio, bon amic i company de Marc Gasol a la selecció espanyola, va analitzar ahir per a l'ARA el fitxatge del pivot català pels Lakers. "Estic molt content pel Marc perquè buscava un equip que pogués lluitar per l'anell i l'ha trobat. Els Lakers són els actuals campions. A més, s'hi afegeix el punt nostàlgic que el seu germà també jugués allà i de tot el que ha passat amb Kobe Bryant", va explicar el base dels Minnesota Timberwolves.

La temporada 2020-21 començarà el dimarts 22 de desembre. Cada equip disputarà un total de 72 partits i el calendari definitiu, que serà molt compacte, es publicarà, en dues entregues, ben aviat.

stats