BARÇA
Misc 04/09/2020

Intercanvi d'acusacions entre Messi i la Lliga pel contracte del jugador

Al comunicat defensen el dret de marxar, però no expliquen si ho farà

i
Toni Padilla
3 min
Jorge Messi arriba a Barcelona

BarcelonaLeo Messi segueix meditant sobre el seu futur al Barça. I en espera de donar explicacions sobre què farà, els seus advocats han decidit respondre al comunicat que la Lliga de futbol espanyola va fer, en què donaven la raó al Barça.

El text, signat per Jorge Messi explica que consideren que el comunicat de la Lliga de la setmana passada va ser partidista, i afegeix que Messi queda alliberat de la clàusula de 700 milions d'euros aquesta última temporada. Però no diu res sobre si marxarà o es quedarà els pròxims dies. De fet, la premsa argentina ja va informar que cada dia que passa, Messi sembla més decidit a seguir una temporada més al club, per evitar acabar als jutjats. Els Messi, però, mantenen el pols defensant que tenien tot el dret d'enviar el burofax de la setmana passada, i avui han contestat a l'únic comunicat oficial que fins ara s'havia fet del cas, el de La Lliga. Segons els Messi, va ser un comunicat "parcial, pel rol que aquesta institució representa, en defensa dels interessos dels clubs".

Al text, Jorge Messi explica que "desconeixen" quin contracte va analitzar la Lliga, i recorda que "tal com assenyala literalment la clàusula 8.2.3.6 del contracte signat entre el club i el jugador, aquesta indemnització [els 700 milions d'euros de la seva clàusula de rescissió] no s'aplicarà quan la resolució del contracte per decisió unilateral del jugador tingui efectes a partir de la finalització de la temporada esportiva 2019-2020".

El comunicat de Jorge Messi

En una nova jornada de reunions, Jorge Messi s'ha trobat a les oficines de la Fundació Messi amb els seus advocats i Rodrigo, germà del capità del Barça, per decidir com fer el comunicat contra la Lliga. El president de la Lliga, Javier Tebas, va ser l'advocat que treballant per l'Alabès el 2005 va presentar una denúncia en què demanava que un jove Messi no pogués jugar a Primera perquè entenia que havia debutat de forma il·legal, ja que a l'inici d'aquella temporada no tenia fitxa del primer equip. Els últims anys, en canvi, Tebas parla bé de Messi, perquè és la cara més visible de la Lliga, la competició que presideix.

La resposta de la Lliga

La resposta de la Lliga ha estat ràpida. En 30 minuts ja han explicat que han replicat al comunicat dels Messi explicant que aquests fan una lectura "descontextualitzada i allunyada de la realitat del contracte", i afegint que segueixen defensant la seva posició inicial. Fa una setmana, la patronal va emetre un comunicat oficial en què defensava que Leo Messi té contracte en vigor amb el Barça fins al 2021, i recordava que la seva clàusula de rescissió és de 700 milions d’euros. El comunicat deia el següent: “El contracte és actualment vigent i té una clàusula de rescissió aplicable en el cas que Lionel Andrés Messi decidís instar l’extinció unilateral anticipada del contracte, efectuada d’acord amb l’article 16 del reial decret 1006/1985, de 26 de juny, pel qual es regula la relació laboral especial dels esportistes professionals”, i “en compliment de la normativa aplicable, i seguint el procediment que correspon en aquests supòsits, LaLiga no efectuarà el tràmit de visat previ de la baixa federativa al jugador si ell no ha abonat prèviament l’import de la clàusula”.

10 dies després del burofax en què anunciava que abandonaria el club, el futbolista encara no s'ha manifestat públicament. De fet, ja porta sis dies sense anar a entrenar, perquè avui tampoc ho ha fet. Messi, però, podria canviar d'opinió, entenent que la via de sortida del club dissenyada pels seus advocats era massa arriscada. Així, cap club s'ha animat a fer-li una oferta aquests dies, espantats per la possibilitat que el cas acabés al fang dels jutjats. Però, de moment, segueix sense fer el pas.

stats