TENIS - ROLAND GARROS
Misc 27/05/2018

La millor versió de Rafa Nadal en el seu torneig idíl·lic

A punt de complir 32 anys, el manacorí s’ha recuperat dels problemes físics

i
Martí Molina
2 min
Rafa Nadal, somrient durant un entrenament.

BarcelonaRafa Nadal ha arribat en la millor forma possible al seu torneig favorit. El tenista manacorí no només afronta el Roland Garros amb el número 1 de l’ATP a l’esquena, també és el gran candidat per aixecar la Copa dels Mosqueters d’aquí quinze dies. Seria el seu onzè títol a París, el dissetè Grand Slam del seu palmarès, a només tres dels 20 que ha aixecat fins ara el suís Roger Federer.

A punt de complir 32 anys, Nadal s’ha recuperat dels problemes físics que el van obligar a retirar-se de l’Open d’Austràlia de principis d’any. Des de llavors han desaparegut les molèsties i el manacorí ha sigut un huracà que ha arrasat a gairebé tots els tornejos on ha participat, sempre de terra batuda, la seva superfície favorita. A més del Godó, ha guanyat els Masters 1.000 de Roma i Montecarlo, i l’única taca a l’expedient és la derrota a les semifinals del torneig de Madrid.

Precisament, el seu botxí a la capital espanyola, Dominic Thiem, és el gran obstacle que haurà de superar Nadal per guanyar a París. El tenista austríac, de 24 anys, se sent còmode en terra batuda i ha escalat fins al vuitè lloc del rànquing. Al Roland Garros, Nadal i Thiem es podrien trobar en una hipotètica final. Això sí, abans Thiem haurà de superar el rus Alexander Zverev, número dos del món i que va quedar a la seva banda del quadre de competició.

Absències destacades

A París no hi seran Roger Federer, que ha renunciat a la temporada de terra batuda, ni tampoc Andy Murray, lesionat. Per la seva banda, Novak Djokovic, que torna a competir al màxim nivell després de dos anys encadenant lesions, encara no sembla tenir prou rodatge per plantar cara a Roland Garros.

stats