Misc 15/04/2020

El Mobile World Congress prorroga un any més el contracte amb Barcelona: seguirà fins al 2024

L'empresa organitzadora acorda aquest allargament per compensar la cancel·lació d'enguany

i
àlex Font Manté
2 min
El conseller delegat de la GSMA, l'associació organitzadora del Mobile, John Hoffman, durant la roda de premsa en què s'ha presentat el MWC 2019

BarcelonaFira de Barcelona ha arribat a un acord amb la GSMA, l'empresa organitzadora del Mobile World Congress, per prorrogar un any més el contracte que tenien per celebrar-hi el saló, segons ha pogut avançar l'ARA i posteriorment ha confirmat la GSMA en un comunicat.

El contracte actual expirava el 2023, però, atès que aquest any el congrés no es va celebrar per culpa de la crisi del covid-19, les dues parts han acordat que el saló també se celebri a Barcelona almenys fins al 2024.

Això no significa que el Mobile marxi de Barcelona el 2024. Les institucions locals sempre han volgut que el saló segueixi com més anys millor, però si això acaba passant les negociacions seran més llargues i complicades. En canvi, la pròrroga d'un any que ja s'ha acordat ha sigut una simple renovació exprés per compensar la cancel·lació d'aquest any, segons les fonts consultades.

Aquesta renovació d'un any també pot facilitar l'acord entre totes les parts per veure com es reparteixen les pèrdues després de la cancel·lació d'aquest any. De totes maneres, cap de les persones consultades ha confirmat que aquest hagi sigut un factor important per a l'extensió del contracte. En el comunicat, la GSMA es limita a dir que tant ells com la Fira i les administracions han estat treballant per veure com solucionar l’impacte provocat per la cancel·lació del saló que s’havia de celebrar aquest febrer.

“Estenent el contracte fins al 2024 demostrem el nostre compromís amb el nostre ecosistema, així com amb les parts implicades de la ciutat”, ha explicat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, en el comunicat de l’empresa.

La notícia serà benvinguda per a sectors com l'hostaleria i la restauració, que aquest febrer es van quedar sense el saló. Uns sectors que també s'estan veient molt perjudicats pel coronavirus. I l'allargament del contracte també serà una bona notícia per a Fira de Barcelona: més d'un terç dels seus ingressos provenen d'aquest congrés.

Tot i que el coronavirus ha obert un escenari completament nou (avui mateix Alemanya ja ha anunciat que prohibeix els esdeveniments de masses almenys fins al setembre), Hoffman assegura que ja tenen “compromisos per avançat” amb “molts expositors” per a les futures edicions.

El Mobile World Congress se celebra a Barcelona des del 2006, i ha aconseguit convertir-se en un esdeveniment de referència per al sector de les telecomunicacions.

A partir d'ara, a més, podria guanyar encara més importància pel creixent debat que hi ha a tot el món sobre la tecnologia 5G i el seu ús per part de les grans potències mundials. La Xina lidera aquesta tecnologia, amb Huawei com a principal exponent, i això ha encès les alarmes als Estats Units, que han estès al sector de les telecomunicacions la seva batalla amb la Xina.

De fet, en un primer moment algunes veus sostenien que la cancel·lació del Mobile World Congress no responia a la por al coronavirus, sinó a una campanya anti-xinesa per boicotejar el saló, on les empreses del gegant asiàtic (amb Huawei al capdavant) estan molt presents. El pas del temps, però, ha demostrat que l'amenaça del covid-19 era ben real.

stats