23/09/2019

Cuatro i el sexe

2 min

Així és com ha acabat Mónica Naranjo: “Triste, vacía y sin líbido”. Aquesta és la guspira d’arrencada del nou programa dels divendres a la nit a Cuatro, ‘Mónica y el sexo’. La cantant es dedicarà a explicar a l’audiència tot el que necessita saber sobre sexe i que ella també vol aprendre. Asseguda al llit de casa seva, explica que s’ha separat i que està en un moment molt baix. Però vol aprofitar el moment perquè els espectadors la coneguin millor a través d’aquest programa on assegura que serà ella mateixa. Amb l’ajuda de dos companys de viatge, Ana Joven i Miguel Bosch, recorrerà món descobrint tota mena de pràctiques i comportaments al voltant del sexe. En el primer capítol ens van oferir el clàssic reportatge sobre una reunió de 'tupper sex' amb dones entusiasmades amb tota mena d’aparells elèctrics per substituir un penis. Vam sentir frases que advertien de la qualitat del programa: “Quiero llegar a ese momento vital en mi vida en el que quiera hacerme el amor a mí misma”, “Ana es demasiado mujer para ser tan solo mujer”, “Tenemos que recuperar la mujer que llevamos dentro”, “Hay que reconectar con vuestra genitalidad”, “Aquí se abordan los problemas con dildos, lubricantes y mucho cachondeo”, “Voy a ir un momento al aseo y ubicarme el lubricante estimulante en el clítoris”, “Yo, ahora mismo, tal y como estoy, podría llegar a correrme viva”, “Con la ayuda de estos aparatos hay que ser muy fría para no venirse enseguida”.

El programa pretén fer pedagogia sexual i es queda en una mala comèdia, tot i que només és l’avançament. En propers episodis, Mónica Naranjo viatjarà arreu del món amb els seus companys i algun famós per enfrontar-se a nous costums i atreviments sexuals.

Cuatro, una cadena en plena crisi de continguts, sembla obsessionada en fer girar tota la seva programació al voltant de la temàtica sexual per sobreviure. Els divendres especialment. Ha reubicat el lamentable programa de Telecinco ‘Me quedo contigo’, del qual ja vam parlar en aquesta columna, on una vintena de sogres es rifen la parella de les seves filles. També emeten el ‘First dates’, el 'dating show' de cites decadents. Ha estrenat a continuació ‘Donde menos te lo esperas’, un altre espai per trobar parella en llocs insòlits i amb costums excèntrics, i, finalment, remata la graella ‘Mónica y el sexo’. Utilitzar el sexe com a estratègia de venda és un clàssic força caduc, que delata el nivell de desesperació de la cadena. La televisió no pot competir amb la quantitat de porno gratuït que hi ha a les xarxes. El relat és tan absurd, el sexe acaba tan banalitzat i és tan xaró que Cuatro acaba semblant un reducte per a espectadors solitaris i reprimits amb ganes de posar-se calents amb qualsevol tonteria.

stats