19/06/2019

La fastigosa venjança d’Eduardo Inda

2 min

Aquesta setmana, en el seu diari execrable, Eduardo Inda ha publicat una notícia on pretenia vexar Marta Flich, col·laboradora del programa ‘Todo es mentira’ que presenta Risto Mejide a Cuatro. Revelava suposats detalls de la seva vida privada per desacreditar-la. Era una notícia masclista sense cap transcendència periodística que posava en evidència, una vegada més, la maldat infinita i la naftalina ultraconservadora que caracteritza Inda.

Aquesta reacció no és fruit de la casualitat sinó del desig de venjança. ‘Todo es mentira’ va veure, des de la seva estrena, que l’enfrontament amb Inda els reportava certa repercussió mediàtica. El van ridiculitzar i van desmuntar algunes exclusives del seu diari digital. Fa deu dies, Cuatro va emetre ‘Informe TEM: las cloacas del periodismo’. Un reportatge de cinquanta minuts on es mostrava la cara menys honorable de la professió: es posaven exemples de periodistes que es deixen comprar amb diners o regals i passen a estar al servei d’empreses o interessos polítics. Es van posar exemples amb noms i cognoms: periodistes que van assistir al Mundial del Brasil convidats amb tota mena de luxes per empreses de l’Íbex o periodistes untats per l’Ajuntament de Madrid en l’època d’Ana Botella perquè parlessin bé de la candidatura de la ciutat als Jocs Olímpics.

A través de les declaracions dels periodistes Patricia López i David Jiménez s’explicava amb molta claredat l’enllaç existent entre les clavegueres del ministeri d’Interior promogudes per Jorge Fernández Díaz i el periodisme. El nexe era el famós excomissari Villarejo, que es dedicava a proporcionar informacions interessades a determinats mitjans, que les publicaven sense contrastar. També assenyalaven a periodistes afins a Villarejo per donar repercussió a aquestes exclusives i contribuir a intoxicar l’opinió pública. El reportatge posava el focus especialment en Eduardo Inda i Alfonso Rojo, habituals de les tertúlies a Mediaset i Atresmedia. Patricia López, la periodista que més i millor ha posat al descobert les clavegueres del ministeri i les seves estratègies, i que fins i tot ha aportat proves dels vincles entre Villarejo i Inda, viu sota la pressió d’amenaces de mort i ha sigut acomiadada de les cadenes, els programes i les tertúlies que, en canvi, mantenen Eduardo Inda. Amb Marta Flich, Inda ha fet servir el mètode Villarejo com una advertència al programa de Cuatro. Per què hi ha periodistes que continuen comptant amb Eduardo Inda si practica aquest joc brut? La resposta a aquesta pregunta es deixava entreveure en el reportatge. David Jiménez feia una afirmació contundent: “Jo estic convençut que Villarejo té a molts periodistes d’aquest país gravats i per això molts d’aquests periodistes segueixen al servei de Villarejo. Temen que aparegui una gravació que els pugui comprometre”. Villarejo és a la presó però els seus braços executors i els seus mètodes es mantenen en uns quants platós.

stats