05/11/2020

Ustrell ho dona tot als Estats Units

2 min
Ustrell ho dona tot als Estats Units

La cobertura informativa que TV3 ha fet de les eleccions nord-americanes ha sigut excel·lent. Tant per la feina del corresponsal a Washington, Xesco Reverter, com per la de l’equip d’enviats especials als Estats Units, amb Sílvia Heras, Enric Miró i Raquel Sans, que han permès que els Telenotícies i altres programes de la cadena poguessin explicar de primera mà aquest esdeveniment amb reportatges i connexions en directe. El seguiment de la jornada electoral dimecres a la matinada va ser fluïda i molt accessible per als espectadors per informar-se dels primers resultats. La programació complementària de la cadena com l’especial Món dimarts a la nit va ser una prèvia excel·lent per a una nit llarga, i el Sense ficció dedicat a Trump o el 60 minuts han servit per oferir a l’audiència una informació de context de qualitat.

Cal destacar també la feina de Ricard Ustrell i companyia en el Planta baixa. El presentador s’ha desplaçat aquesta setmana amb una part del seu equip als Estats Units. El seu programa ha combinat les emissions habituals des del plató amb els directes i els reportatges des d’allà. La primera imatge des de Washington que vam veure, amb Ustrell i Cristina Solias connectant en directe amb els típics gots de cartró del take away a la mà, es va fer viral per l’artificialitat d’una posada en escena forçadament ianqui i es va frivolitzar una feina que, posteriorment, ha sigut exhaustiva.

L’equip de Ricard Ustrell hi ha posat el coll. En una setmana han viatjat per cinc estats diferents: Nova York, Pennsilvània, Washington DC, Delaware i Virgínia. Han fet acte de presència en alguns dels darrers mítings de Trump i Biden per captar les opinions dels assistents, s’han entrevistat amb votants de tots dos candidats, eren al peu del canó quan obrien els col·legis electorals observant les primeres cues, s’han entrevistat amb activistes o figures rellevants com el psiquiatre Luis Rojas Marcos o el xef José Andrés. Dimecres Ustrell es va instal·lar en un petit plató per aprofundir en el seguiment dels resultats electorals. El Planta baixa va afegir un pis més a Washington i va alternar la seva emissió entre Catalunya i els Estats Units amb una coordinació de producció admirable. Ustrell va construir un equip provisional de companys analistes per fer el programa des d’allà, fitxant professionals catalans que treballen als Estats Units. Un elenc excel·lent amb Gerard Torrats, Laia Balcells, Gustau Alegret i Vanessa Jaklitsch, entre d'altres, que va permetre a l’espectador conèixer cares noves i talent que tenim més enllà de les nostres fronteres. Un esforç professional i una inversió de recursos que demostren ambició i il·lusió per servir l’audiència. Ustrell i el seu equip ho han donat tot als Estats Units.

La manera com TV3 s’ha imbuït en les eleccions nord-americanes tot i les dificultats que comporta la crisi i el risc del coronavirus confirma que la cadena, en aquest sentit, segueix fidel al seu principi fundacional de ser una televisió de primer ordre i no una sucursal per a qüestions d’àmbit regional.

stats