Misc 11/12/2019

Multa de fins a 6.000 euros i clausura parcial del Camp Nou

Si bé el Barça està exempt del que pugui passar fora del Camp Nou, el poden multar si hi ha incidents a l’interior de l’estadi

i
Martí Molina
1 min
Multa de fins a 6.000 euros i clausura parcial del Camp Nou

BarcelonaSi bé el Barça està exempt del que pugui passar fora del Camp Nou, el poden multar si hi ha incidents a l’interior de l’estadi. Un exemple seria la invasió: si fos un cas aïllat, pot rebre una sanció de 600 euros. Ara bé, si el partit s’ha d’arribar a aturar, aleshores es consideraria una infracció greu, castigada amb multes de fins a 6.000 euros i la clausura parcial de les instal·lacions per un partit, amenaçant amb clausurar tot l’estadi en cas de reincidència.

El codi disciplinari de la Federació Espanyola també estipula sancions “molt greus”, castigades amb el tancament de l’estadi des d’un partit fins a un any, si s’observés negligència per part del club o es pogués demostrar que ha col·laborat activament en els fets. Aquesta sanció també s’aplicaria si el club, en aquest cas el Barça, no hagués complert amb els requisits de seguretat.

No és únicament la invasió de camp. Una acció que consistís en llançar “objectes de qualsevol tipus” des de la graderia a la gespa estaria castigada amb fins a 3.000 euros i l’amenaça de clausura.

El codi disciplinari també preveu sancions als clubs per incompareixença, sempre que no hagi estat per causes de força major. En aquest cas, el Madrid quedaria, evidentment, exempt. Ara bé, si el club blanc pogués arribar però es negués a jugar, llavors sí que se’l castigaria: perdria el partit per 3-0 i se li restarien tres punts a la classificació.

stats