TENIS
Misc 05/09/2019

Rafa Nadal avança amb pas ferm cap al seu quart Open dels EUA

En la seva vuitena semifinal del torneig nord-americà, el manacorí s'enfrontarà a Matteo Berrettini

i
Albert Nadal
2 min
Rafa Nadal celebra la classificació per a les semifinals de l'Open dels Estats Units

BarcelonaRafa Nadal avança amb pas ferm a l’Open dels Estats Units, i després de vèncer l’argentí Diego Schwartzman (6-4, 7-5 i 6-2) jugarà per vuitena vegada les semifinals del torneig. En una pista on l’afició l’aprecia, el manacorí no va donar opcions al rival, que amb el seu esperit lluitador no en va tenir prou per intimidar el número dos del rànquing ATP. Al seus 33 anys, Nadal va tornar a exhibir el tenis poderós que tant el caracteritza i que el manté en l’elit malgrat el pas de temps.

El manacorí camina cap al que seria el seu dinovè títol de Grand Slam i el seu quart Open dels Estats Units -en va sortir vencedor el 2010, el 2013 i el 2017-. El seu pròxim escull a les semifinals serà la revelació del torneig, l’italià de 23 anys Matteo Berrettini. El número 25 del món (al gener era el 54) s’ha plantat a les semifinals després de superar en un partit ple de lluita i intensitat el francès Gaël Monfils, a qui va derrotar després de gairebé quatre hores des joc (3-6, 6-3, 6-2, 3-6 i 7-6). Les semifinals de l’Open acolliran el primer duel com a professionals entre Nadal i Berrettini.

Mentre que el manacorí va reconèixer que està en un gran moment de forma, tant físicament com mentalment, l’italià va qualificar com “una sorpresa” haver aconseguit classificar-se per a les semifinals. “Soc conscient que arribaré al partit sense ser-ne el favorit. Tampoc ho era contra Monfils, però m’he mantingut mentalment segur i he confiat en el meu tenis per superar els moments difícils. Davant el Rafa hauré d’actuar de la mateixa manera i a veure què passa”, va confessar Berrettini després de vèncer el francès i aconseguir classificar-se per a unes semifinals en què no hi haurà grans noms com el del número u, Novak Djokovic -que es va retirar als vuitens, afectat per una lesió a l’espatlla esquerra- o Roger Federer, eliminat als quarts a mans del tenista búlgar Grígor Dimitrov, que s’enfrontarà en una sorprenent semifinal al rus Daniil Medvedev. La matinada d’avui divendres a demà dissabte es coneixeran els finalistes.

Nadal, el principal al·licient

Amb Djokovic i Federer fora de combat abans d’hora, Nadal carrega la motxilla de ser el principal favorit i qui més emoció aporti a l’afamat públic de la pista central Arthur Ashe Stadium. Per evitar qualsevol sorpresa, el manacorí haurà de mantenir el llistó exhibit fins ara i seguir explotant amb el mateix encert el seu servei i el gran desplegament de joc des del fons de la pista, sumat als punts inversemblants amb què, de tant en tant, delecta els aficionats del tenis, però també de l’esport en general. “He comès algun error, però estic molt content per com he afrontat la situació i el repte. Soc a les semifinals, això és molt important per a mi, ho significa tot”, va valorar Nadal després de derrotar Schwartzman. En vuit enfrontaments entre el manacorí i l’argentí, el número dos del món ha sortit victoriós dels vuit.

Nadal arriba en forma a les semifinals, però no es podrà distreure davant la nova il·lusió del tenis italià. Berrettini, 10 anys més jove que ell, serà el segon italià -després de Corrado Barazzutti- que disputarà les semifinals de l’Open dels EUA.

stats