Bàsquet - NBA
Misc 10/11/2020

La NBA 2020-21 començarà el 22 de desembre

La NBA i l'Associació de Jugadors arriben a un principi d'acord

i
àlex Gozalbo
1 min
Toni Bou continua com a líder de la classificació.  Kemba Walker i Jimmy Butler durant el tercer partit.

BarcelonaLa NBA i l’Associació Nacional de Jugadors (NBPA) van anunciar un principi d’acord sobre l’inici de la temporada 2020-21, així com per ajustar determinades disposicions de la negociació col·lectiva actual a la situació provocada per la pandèmia de covid-19. L’acord serà sotmès a votació per la junta de governadors de la lliga.

La temporada 2020-21 començarà el dimarts 22 de desembre. Cada equip disputarà un total de 72 partits i el calendari definitiu es publicarà ben aviat. Les negociacions amb els agents lliures començaran el 20 de novembre. L’acord també inclou algunes consideracions econòmiques. Per a la temporada 2020-21, el límit salarial serà de 109.140 milions de dòlars, uns 92.390 milions d’euros. En les temporades posteriors, el límit salarial augmentarà un mínim del 3% i un màxim del 10% respecte a la temporada anterior.

La NBA utilitzarà un nou sistema per garantir el repartiment dels ingressos (BRI). Els jugadors van acceptar una retenció del 10% dels seus guanys durant diverses temporades per compensar la pèrdua d’ingressos que tindrà la competició, una davallada que està estimada en un 40%. En cas que les previsions empitjoressin, als jugadors no se’ls podria retallar mai els seus ingressos en més d’un 20% per temporada.

Dues noves llicències a l’Eurolliga

L’Eurolliga vol fer créixer el seu mercat a França i Alemanya i proposa ampliar d’onze a tretze els clubs amb llicència fixa. Els equips beneficiats a partir del juny del 2021 seran l’Asvel Villerubanne i el Bayern Munic. La màxima competició europea, a més, va presentar ahir un pla de negoci i estratègia per als pròxims cinc anys.

stats