Bàsquet - NBA
Misc 07/01/2021

La NBA torna a posar el genoll a terra

Els jugadors de bàsquet reaccionen a la sentència de Kenosha i a l'assalt al Capitoli

i
àlex Gozalbo
2 min
Els jugadors dels Boston Celtics agenollats a Miami

BarcelonaTal com va fer per protestar per l’assassinat de George Floyd, la NBA ha tornat a posar el genoll a terra. Els jugadors i els entrenadors de les diferents franquícies han utilitzat els partits d'aquesta nit per aixecar la veu contra la resolució que exculpa el policia que va disparar set trets per l'esquena a Jacob Blake i alertar de la gravetat de l'assalt al Capitoli.

Els jugadors dels Miami Heat i els Boston Celtics han emès un comunicat conjunt. "El 2021 és un any nou, però algunes coses no han canviat. Jugarem el partit d'aquesta nit amb un dolor al cor després de la decisió d'ahir a Kenosha, i sabent que els manifestants a la capital de la nostra nació són tractats de manera diferent pels líders polítics, tot depèn de quin lloc de certs temes s'ocupi. La diferència dràstica entre la manera com van ser tractats els manifestants l'última primavera i estiu i l'estímul donat avui als manifestants que han actuat de manera il·legal simplement demostra tota la feina que encara queda per fer", deia el text.

"Nosaltres hem decidit disputar el partit d'aquesta nit per intentar donar alegria a la vida de les persones. Però no hem d'oblidar les injustícies en la nostra societat, i continuarem utilitzant les nostres veus i la nostra plataforma per posar el focus en aquests problemes, i farem tot el que puguem per treballar per una Amèrica més igualitària i justa", finalitzava el comunicat. A excepció de Meyers Leonard, els jugadors dels Heat i els Celtics han posat un genoll sobre el parquet durant l'himne dels Estats Units.

Els Phoenix Suns i els Toronto Raptors s'han unit per protestar

Els jugadors dels Milwaukee Bucks i els Detroit Pistons han deixat començar el partit amb el salt inicial habitual, però després s'han aturat per posar un genoll a terra. Els entrenadors i els jugadors dels Phoenix Suns i els Toronto Raptors, per la seva banda, s'han agafat dels braços per escoltar l'himne dels Estats Units.

"Us podeu imaginar què hauria passat si tots els assaltants del Capitoli haguessin sigut negres?", s'ha preguntat Glenn Doc Rivers, entrenador dels Philadelphia 76ers.

stats