12/03/2018

Ni la fiscalia ni el jutge prendran mesures amb relació a Clara Ponsatí

1 min
Ponsatí: “El Govern no estava preparat per donar continuïtat a l’1-O”

MadridLa fiscalia del Suprem, a diferència de la seva conducta respecte del viatge de Carles Puigdemont a Dinamarca el 22 de gener, no demanarà que es cursi euroodre de detenció després de confirmar-se el trasllat de residència de la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, de Brussel·les a Escòcia. Fonts jurídiques consultades per l'ARA asseguren que tampoc el magistrat Pablo Llarena adoptarà mesures contra la consellera.

Tots dos, la fiscalia i el jutge instructor, coincideixen: primer es dictaran les interlocutòries de processament la segona quinzena d'abril i una vegada siguin fermes –es poden recórrer– es resoldrà sobre les euroordres de detenció contra aquells processats que es trobin fora de l'abast de la justícia espanyola.

Sobre Ponsatí, tal com passa als altres consellers instal·lats a Brussel·les, pesa una ordre de detenció en territori espanyol, perquè l'europea i la internacional cursada per la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela van ser anul·lades per Llarena el desembre passat.

La decisió de la fiscalia respecte a Ponsatí –encara que formalment es digui que "s'estudia" la situació– és rellevant, perquè, segons la regulació judicial, són el fiscal i l'acusació particular qui tenen capacitat de sol·licitar l'euroordre de detenció i entrega. La llei no confereix aquesta facultat a l'acusació popular, en aquest cas Vox.

stats