23/11/2019

El nou ‘Arusitys’ de sempre

2 min

Divendres a la nit, Alfons Arús tornava al prime time televisiu a Antena 3. Seguint la seva tradició, el nou programa l’ha batejat com a Arusitys prime, recuperant l’esperit del programa de 8TV que li va obrir altra vegada les portes d’Atresmedia. Un cop consolidat amb èxit el format als matins de La Sexta (que ara es diu Aruseros ), el grup mediàtic ha intentat provar la fórmula els divendres a la nit a Antena 3. L’Arusitys prime és un Arusitys reloaded : més del mateix. Alfons Arús en una taula, just en el vèrtex de dues fileres de butaques per on van passant els col·laboradors. Uns de reciclats de la franja matinal i alguns de reciclats d’altres èpoques televisives: Poti, Esther Arroyo, Rosa Villacastín i Máximo Pradera, per exemple. Com a incorporació surrealista cal destacar la presència de Vicky Álvarez, presentada com a “exparella de Jordi Pujol Ferrusola”, per debatre sobre si s’han de jutjar les dones dels polítics en funció del partit al qual pertanyen.

No hi ha cap mena de dubte que el presentador és coherent amb el seu estil i que el nou Arusitys manté l’esperit glamurós-tronat que l’ha fet tan popular. L’estrena va començar amb una entrevista a un grande de España, Cayetano Martínez de Irujo, que està de promoció del seu llibre, on relata les penes d’infantesa al costat de la duquessa d’Alba, la seva mare. El més innovador del programa (per dir-ho d’alguna manera) va ser l’ EntrevistaDOS, on María Teresa Campos i la seva filla Terelu es feien preguntes l’una a l’altra amb Arús exercint d’àrbitre de la conversa. Que les presentadores de Telecinco traspassessin el teló d’acer que separa els dos grans grups mediàtics rivals havia de ser el plat fort de la nit. El programa també ha volgut recuperar l’espai del cor tal com es feia abans, amb l’essència de les revistes de l’alta societat. Per això l’ha titulat Corazón de papel, desmarcant-se de la premsa rosa de crits i llàgrimes de Telecinco, on els famosos són personatges nascuts de conflictes prefabricats als realities de la cadena. Tot plegat esquitxat amb les seccions reaprofitades dels matins de La Sexta: la molt útil informació meteorològica a les dotze de la nit, les fotos d’Instagram dels famosos presentada per Tatiana Arús i l’anàlisi de l’actualitat més curiosa amb el Sevilla. Gràcies a Déu, a la nit ens va estalviar les desenes de vídeos insuportables de trompades de cotxes i atropellaments de bicicletes, potser perquè ja deuen haver esgotat totes les existències que corren per les xarxes. Per acabar, el programa fa una mena de fusió amb l’esperit del Força Barça i organitza una roda de premsa on un famós s’enfronta a les preguntes de clons de famosos interpretats per un grup d’imitadors.

Els divendres a la nit, l’ Arusitys prime és el déjà-vu total. L’estrena a Atresmedia d’Alfons Arús té la flaire d’una altra època televisiva. És un nou Arusitys que, a les nits i en prime time, ja es comença a veure molt antic.

stats