08/11/2019

Carta a Albert Rivera: 'La crisi dels 40'

2 min
Carta a Albert Rivera: 'La crisi dels 40'

Si les enquestes l'encerten, no m'estranyaria que dilluns al matí vostè s'hagués de buscar una altra feina. Amb el seu permís, li envio unes quantes propostes laborals que el poden ajudar a superar la crisi dels 40. Dels 40 anys que farà divendres que ve i dels 40 escons que diuen que perdrà diumenge.

Una consideració prèvia, abans de facilitar-li la relació de feines que he seleccionat per a vostè: no es refiï de tot el que li hagin pogut prometre les empreses de l'Íbex-35. Va ser –és cert– el seu nen mimat. Tenien moltes esperances posades en vostè, però no les ha complert. Es pot trobar que les portes giratòries hagin deixat de girar. És per això que toca buscar aires laborals nous. Què li semblaria convertir-se en emprenedor digital i llançar una aplicació per a divorciats amb ganes de refer la seva vida que es digués Su medio adoquín? Vostè és tan jove que podria ser youtuber, també. Es tractaria de penjar a la xarxa vídeos tutorials d'oratòria crispada i, per poder cobrar alguna cosa, esperar que tinguessin més visites que no pas vots li donen aquest diumenge.

Una altra opció és tornar als orígens. Vostè és llicenciat en dret. Pot exercir d'advocat i portar la defensa de Plácido Domingo, amb un lema que al seu client segur que li plauria: “Antes que abusador, soy español”. Parlant de viatges al passat, una altra possible reconversió: ¿s'enrecorda del seu primer cartell electoral, on sortia despullat? Aquí em surt una oferta per fer de boy en comiats de soltera de les filles dels empresaris de l'Íbex-35. Puc parlar amb els Manel, perquè li cedeixin de banda sonora el seu Boy band. I, si no, no pateixi, que la Fiscalia ja ens ho afinarà.

O encara té el cuquet de la política a dins? Miri, si s'afanya, encara pot provar sort i regenerar les eleccions del 2020 als Estats Units. Ni republicans ni demòcrates o, com li agrada dir a vostè, ni rojos ni azules. I si el somni polític americà tampoc no li surt bé, aprofiti la seva estada allà per obrir una agència que tramiti embarassos liberals ibèrics per gestació subrogada. Una altra opció és França. Per què no s'ofereix a l'Elisi com a doble del seu estimat Emmanuel Macron? Els pot prometre que el substituirà en actes de risc, com ara l'eliminació de tots els armilles grogues del territori francès. Li he preparat un vídeo, perquè l'adjunti al seu currículum, on se'l veu arrancant llaços grocs amb notable èxit als carrers de Catalunya. Digui'm: què li sembla? N'hi ha alguna que li agradi?

P.D. D'ofertes de ràdio i televisió en tindrà tantes com vulgui. Susanna Griso ja m'ha contactat perquè vostè presenti al seu programa una secció d'animals de companyia. I, si no, una última opció que tampoc ha de descartar: sortir de gira, vostè i Malú, tots dos, com els nous Víctor Manuel i Ana Belén.

stats