08/01/2021

Koeman aposta fort al mercat d'hivern

2 min
Casar realisme  i autoexigència

Des que va aterrar a Can Barça, Ronald Koeman ha alimentat una imatge d’home de club, assumint ja d’entrada la incòmoda trucada a Luis Suárez per dir-li que no comptava amb ell. Després va acceptar amb resignació que no li portessin res del que havia demanat al mercat d’estiu i, a continuació, no s’ha cansat de repetir que és necessari reforçar la plantilla però que assumirà el que permetin les possibilitats de l’entitat. Tot i així, ara que s’ha obert la finestra d’hivern, i en ple buit de poder, l’holandès està movent fitxa.

Aleñá ha marxat al Getafe, tip que les bones paraules del tècnic sobre els seus entrenaments no es traduïssin en minuts, i ahir Koeman va endurir el seu missatge cap a la resta de joves amb els quals no compta –s’entén que Riqui Puig i Matheus– recomanant-los que marxin.

Veurem quina decisió prenen els interessats, però, si Riqui i Matheus fan les maletes, Koeman es quedarà amb només quatre migcampistes –Busquets, De Jong, Pedri i Pjanic– per acabar la temporada. A tot estirar s’hi pot afegir el polivalent Sergi Roberto, quan es recuperi. És cert que el tècnic ja s’ha endut a Granada el jove Ilaix, una de les grans –i cares– apostes del futbol base, però, tot i el seu descomunal potencial, el seu procés de maduració va més lent que el dels seus coetanis Ansu i Pedri.

Per tant, sembla un càlcul arriscat deixar marxar efectius, tenint en compte que l’equip no ha tingut sort amb les lesions, que qualsevol dia se’t poden declarar positius de covid, que el calendari és terrorífic i, sobretot, que el missatge que els gestors actuals del club han traslladat a l’entrenador és que tampoc esperi reforços en aquest mercat. Amb sort, Eric García i prou.

Se m’acut que Koeman hagi planejat alliberar un xic de massa salarial, amb la sortida de futbolistes que és evident que no entren als seus plans, amb l’objectiu d’intentar convèncer el nou president que faci un esforç amb les incorporacions. Un altre càlcul agosarat, atès que avui la situació sanitària fa impossible garantir que les eleccions es facin el dia 24. Vaja, que si s’ajornen, el nou president serà escollit amb el mercat tancat.

Justament quan el joc de l’equip comença a transmetre incipients sensacions positives, sobre la base del triangle De Jong-Pedri-Messi, Koeman ha reblat l’aposta forçant moviments al mercat d’hivern. Però ha de calcular bé els seus moviments si no vol que, com va passar fa un any, en lloc de millorar la plantilla li quedi encara més debilitada.

stats