Poliesportiu
Misc 05/04/2019

La nova llei de l'esport aterra amb força al Parlament

La comissió de control valida les signatures recollides per les federacions catalanes

i
àlex Gozalbo
2 min
Els representants de les federacions, al Parlament

BarcelonaLa comissió de control del Parlament de Catalunya ha validat aquest divendres les signatures de la iniciativa legislativa popular (ILP) que pretén impulsar la nova llei de l’esport. Representants de totes les federacions esportives catalanes i de la UFEC, que conformen la comissió promotora de la iniciativa, han tret pit de les 154.492 adhesions recollides.

"Fa molts anys que estem treballant per impulsar la llei i reunir tantes signatures és un èxit. El sector ha demostrat unitat i força per aconseguir tres objectius: flexibilitzar de la normativa que ens regula, crear una entitat paraigua i reivindicar un finançament digne i estable. És una de les ILP que ha entrat al Parlament amb més força. Podem estar orgullosos del suport popular que tenim", ha dit Gerard Esteva, president de la UFEC. "El Parlament tindrà l’obligació de debatre aquesta llei, millorar-la i incorporar les esmenes d’altres sectors perquè tothom s’hi acabi sentint còmode. Aquest és el compromís que tenim nosaltres. Els terminis estan fixats per reglament. Si els terminis són els previstos, nosaltres calculem que abans de final d’any podríem tenir el resultat final", ha afegit Esteva.

Després de ser analitzades per l’Institut d’Estadística de Catalunya, les signatures han passat l’últim tràmit perquè la iniciativa comenci el seu curs parlamentari. La comissió de control ha validat 60.000 signatures, 10.000 més de les necessàries. La UFEC va recollir un total de 154.492 signatures, una xifra que supera el suport que van rebre altres iniciatives, com la de la renda mínima garantida (121.000) o la d’educació (96.000), i que representa el triple del que exigeix la llei sobre les ILP.

El procés de recollida va començar el juny del 2018, un cop la comissió promotora, totes les federacions i la UFEC van presentar el text al Parlament i es van acreditar els fedataris. El text reclama un sistema esportiu que representi el sector i els seus valors i que asseguri el futur de l’esport català. La campanya de recollida de signatures va ser batejada amb el lema "Preparats, llestos, llei".

stats