Misc 02/08/2017

Un pas lògic dins l'univers de Neymar

Netflix podria presentar la sèrie 'Construint Neymar', explicant com es va anar creant un negoci gairebé rodó

i
Toni Padilla
2 min
Neymar, a la seva sortida de la Ciutat Esportiva del Barça

El serial de Neymar ha anat seguint un guió amb un punt teatral. En breu Netflix podria presentar la sèrie 'Construint Neymar' per explicar com es va anar creant un negoci gairebé rodó. Diuen que Neymar va ser descobert en un torneig de futbol platja, quan saltava per les graderies, menut, demostrant un equilibri sorprenent per l'edat que tenia. I el pare va entendre que el faria ric. Van dissenyar-li com havia de pentinar-se, com dialogar a les xarxes, amb quins jugadors de la NBA o cantants s'havia de trobar. Un negoci milionari, ja que ell, de talent, en té.

Neymar cremava etapes i necessitava marxar del Barça per iniciar-ne una altra: ser el líder d'un projecte. I de passada, crear polèmica i un punt d'escàndol, que sempre ven. A Barcelona, Messi l'eclipsava. A París regnarà. Neymar marxa, obre un mercat, s'omple les butxaques i permet al PSG somiar que deixarà de ser un club perdedor a Europa. Ser el jugador més car de tots els temps. Un negoci rodó, oi?

I on queda el Barça? El barcelonisme mai veia ni empatitzava quan els aficionats d'altres clubs quedaven tristos quan perdien els seus cracs, ja que no podien competir amb la butxaca blaugrana. Ara se senten igual: algú més ric els pispa la seva estrella. Llei de mercat en un futbol on l'errada, potser, és continuar buscant sentir-se especial. Molts culers volen sentir que el Barça és especial, diferent, amb valors. I creuen que els jugadors s'hi voldran quedar per aquests motius. Aquests culers mai han entès Neymar. Ell va venir al Barça tal com marxa al PSG: pensant en el seu projecte per ser el més ric, el més gran.

El Barça afronta anys clau. Han nascut rivals més rics. ¿Com pot ser el millor i mantenir la seva essència? En pocs anys tenim un Barça sense Neymar, ni Qatar ni Sandro. Un club que viurà una temporada molt important: si es perd, la baixa del brasiler serà una arma que pot fer caure Bartomeu. Si es fitxa amb encert, el joc del Barça pot evolucionar. El problema, però, és la sensació d'anar perdent batalles. L'estiu que es volia Verratti del PSG, el PSG roba Neymar. I el barcelonisme pateix en sentir que el club es fa petit a l'ombra dels nous rics.

El cas Neymar pot deixar ferides. Però ja no ens hauria de sorprendre res. Avui en dia el que pot sorprendre és el jugador que és queda per amor. Qui és especial, diferent. Les excepcions. La resta, és soroll. Neymar és coherent amb la seva forma de viure i jugar: pensant en ell.

stats