08/01/2021

La plantofada de Bèlgica sobre Lluís Puig, com el bròquil

2 min
L’exconseller Lluís Puig amb Carles Puigdemont, Toni Comín i Meritxell Serret.

BARCELONACom el nen petit que es menja el bistec i deixa el bròquil d’acompanyament a les vores del plat, la triple dreta mediàtica ha intentat no ingerir la notícia que Bèlgica ha tornat a frustrar les aspiracions d’extradir a Espanya els líders independentistes exiliats, en aquest cas negant-se a lliurar Lluís Puig. A les edicions en paper, només l'Abc i El País hi dediquen un espai, certament menor: baixos i columna, respectivament, en pàgines discretes. El Mundo ha preferit no donar la notícia en el diari imprès i només la publicava a internet. I una cerca a la web no permet trobar cap article sobre Lluís Puig a La Razón en les últimes 24 hores. A Catalunya, en canvi, és notícia de portada tant a La Vanguardia com a El Punt Avui i l’ARA. Fins i tot a Bèlgica, on la cosa no va tant amb ells –en teoria–, ha aparegut als principals mitjans, tant valons com flamencs.

La Razón sí que parla d’un Puig català: Felip. Ho fa en el marc d’una notícia titulada ʺUn setge al Congrés d’Espanya?ʺ, que és el clàssic article per defensar el bipartidisme de PSOE i PP, i que suggereix que tant Podem com Vox podrien protagonitzar un episodi similar. I, com que la caverna no pot deixar escapar cap comparació lesiva amb Catalunya, es recorda l’episodi en què activistes van encerclar el Parlament, l’any 2011, i l’aleshores conseller d'Interior va marxar en helicòpter.

Tot plegat és simptomàtic de com es perceben els mitjans de la triple dreta a ells mateixos: una terna autàrquica. Aquests mitjans no només interpreten les notícies sovint amb torsions delirants i comparacions estrafetes, sinó que neguen, directament, que determinats fets –de rellevància informativa incontestable– arribin als seus lectors. El bistec, només amb patates fregides i ben ofegat en quètxup.

stats