Misc 26/07/2021

Méteo: dilluns variable i insegur per començar una setmana de sol i calor

Avui els termòmetres es quedaran per sota els 30 graus a pràcticament tot el país i dijous, en canvi, tornaran a superar els 35 a Ponent, la vall de l'Ebre i la Catalunya Central

2 min

BarcelonaUna banda de precipitacions està escombrant la meitat occidental del país i des d'aproximadament les 9 del matí està regant també la zona afectada per l'incendi forestal de Santa Coloma de Queralt. A hores d'ara tenim força registres d'entre 5 i 10 litres per metre quadrat a les comarques de Lleida i Tarragona, però sobresurten els 18 mm de Prades, els 22 de Raimat i de Mas de Barberans o els 56 de Gimenells, al Segrià.

Previsió de pluja acumulada per a aquest dilluns.

A mesura que avanci el matí aquests ruixats es desplaçaran cap a la Catalunya Central i cap al Pirineu. De fet, és al terç nord del país, i especialment cap al Berguedà, Osona, la Garrotxa i el Ripollès, on esperem que aquesta tarda plogui amb més intensitat. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intensitats de pluja superiors a 20 litres en 30 minuts que abraça totes les comarques del nord-est del país.

Temperatura màxima prevista per a aquest dilluns.

Pluges a part, el dilluns serà la jornada més variable de la setmana. Un dia amb més núvols que clarianes i amb temperatures que es mantindran a ratlla. La matinada encara ha sigut xafogosa prop de mar, però aquesta tarda difícilment es passarà dels 31 o 32 graus enlloc. De fet, la temperatura màxima de 27 graus d'avui a la ciutat de Lleida és la més baixa des del 23 de juny i hem de recular a l'any 2017 per trobar un dia de juliol que sigui més fresc a la capital del Segrià. Precisament la calor moderada i el vent de caràcter feble seran els altres dos factors meteorològics que podran afavorir les tasques d'extinció de l'incendi forestal que crema a cavall de la Conca de Barberà i l'Anoia.

Demà a la tarda el vent de migjorn bufarà amb cops moderats en força indrets.

Demà al matí els núvols encara aniran fent la guitza a estones, però a mesura que avanci el dia el sol s'anirà imposant a la majoria de comarques. Havent dinat creixeran nuvolades en punts de muntanya però, a tot estirar, s'escaparà algun ruixat aïllat al Pirineu més occidental. El vent de garbí bufarà amb cops moderats a partir de mig matí entre el Maresme i l'Empordà i les temperatures recuperaran dos o tres graus respecte als registres d'avui.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i dijous que ve.

A partir de dimecres i fins a finals de mes, el sol serà el gran protagonista del panorama meteorològic. Cel bàsicament serè que vindrà acompanyat de temperatures cada cop més elevades. El pic de calor arribaria entre dijous i divendres, quan les màximes podran tornar a superar els 35 graus amb facilitat a Ponent, a la Catalunya Central i a la vall de l'Ebre.

stats