Televisió
Misc 04/01/2023

Les prediccions d''Els Simpson' per al 2023, segons els fans de la sèrie

Els seguidors de la comèdia han recopilat les trames que creuen que es faran realitat aquest any

3 min
'Els Simpsons'

BarcelonaSent la sèrie més longeva de la televisió, Els Simpson ha tingut temps d'imaginar tota mena de trames, i algunes fins i tot han acabat fent-se realitat. Aquestes coincidències han provocat que molts seguidors de la comèdia de Matt Groening li adjudiquin la capacitat d'endevinar el futur, encara que en alguns casos les prediccions siguin molt etèries. Amb l'inici del 2023, xarxes socials com ara TikTok s'han omplert de vídeos que asseguren que serà un any en què els desastres s'acumularan, si fem cas a Els Simpson. Val a dir que, tot i que a vegades l'han encertat, els responsables de la sèrie han negat que es dediquin a fer prediccions: a principis del 2022, el showrunner d'Els Simpson, Al Jean, va refusar la idea que haguessin avançat el conflicte entre Rússia i Ucraïna amb l'episodi La marea Simpson (emès el 1998), com asseguraven els fans. "Em sap greu, però vaig néixer el 1961, així que he viscut 30 anys de la meva vida sota l'espectre de la Unió Soviètica. Per a mi és més un fet lògic que una predicció. Simplement vam pensar que les coses no anirien bé", assegurava. Repassem quines són les trames d'Els Simpson que els fans creuen que es faran realitat durant els mesos vinents.

1.
Primera dona presidenta dels Estats Units

A Bart al futuro (T11 E17)

Lisa Simpson es converteix en la primera presidenta dels Estats Units

Si fem cas als fans de la sèrie, aquest any els Estats Units tindran la seva primera presidenta. Per fer aquesta predicció es basen en un episodi en què el Bart té una visió del futur i descobreix que la seva germana acaba de ser nomenada presidenta dels Estats Units –"primera presidenta heterosexual del país", per ser exactes– i que ha agafat el relleu a Donald Trump, que ha deixat el país enfonsat econòmicament. Com connecten Lisa Simpson amb el moment actual? La filla del Homer i la Marge porta un vestit jaqueta de color morat idèntic al que va lluir Kamala Harris, vicepresidenta dels Estats Units, el dia de la inauguració del mandat de Joe Biden. Hi ha un petit problema perquè la predicció es faci realitat: perquè Harris pugui ser presidenta, Biden hauria abans de renunciar al càrrec.

2.
Un asteroide contra la Terra?

El cometa de Bart (T6E14)

Un moment de l'episodi

Els fans de la sèrie estan convençuts que aquest any es farà realitat la trama del capítol en què Springfield està en perill per la possible col·lisió d'un cometa. A El cometa de Bart, el fill dels Simpson, castigat a ajudar el director Skinner amb el seu telescopi, detecta un cometa que amenaça amb impactar contra la Terra i destruir la ciutat. Per evitar la catàstrofe, el professor Frink proposa disparar un míssil contra el cometa i així rebentar-lo. El pla surt malament i el que acaba saltant pels aires és el pont de la ciutat, fet que deixa els veïns de Springfield aïllats. Els seguidors d'Els Simpson relacionen aquest capítol amb diferents anuncis recents de la NASA, com ara l'inici de la construcció del Neo Surveyor, un telescopi espacial dissenyat per detectar asteroides i cometes difícils de detectar que s'acostin a l'òrbita de la Terra, o el desenvolupament de tecnologies per desviar possibles impactes. Abans que ens atabalem i comencem a patir per una possible apocalipsi, val la pena recordar que l'episodi d'Els Simpson acaba bé: sí, el cometa impacta contra la Terra, però té la mida del cap d'un chihuahua.

3.
Donald Trump, candidat republicà el 2024

Curt 'Trumptastic Voyager'

Els Simpson ja van anunciar que Trump es tornaria a presentar

A aquesta suposada predicció li falta poc per convertir-se en realitat. En el curt Trumptastic Voyager, del 2015, el Homer es creua amb Donald Trump i experimenta una mena de viatge al·lucinogen després de tocar un cabell del magnat. Mentre vola per aquest món oníric i imaginari, el Homer passa per davant d'un cartell que anuncia Donald Trump com a candidat a les eleccions del 2024. El novembre del 2022, Trump va fer oficial la seva intenció de tornar a ser president dels Estats Units, motiu pel qual va presentar la seva candidatura a la cursa per ser nomenat candidat del Partit Republicà per les eleccions vinents. En aquest cas, Al Jean sí que va treure pit assegurant que els Simpson ja havien avançat les intencions de Trump el 2015.

4.
Inflació i crisi econòmica
Segons els fans, la sèrie ha alertat d'un col·lapse mundial

En aquest cas, la possible predicció sembla també poc meritòria, ja que fa temps que se'ns anuncia que els mesos vinents patirem una important crisi econòmica. Així i tot, els fans de la sèrie s'aferren a les suposades virtuts endevinatòries de la comèdia assegurant que en un capítol un home misteriós s'acosta al Homer per explicar-li que "l'anarquia i la fi de la civilització arribaran aviat a Amèrica". El pare dels Simpson li respon que això és impossible, ja que els Estats Units són un país "tan poderós com l'antiga Roma". L'home, per fer-lo canviar d'opinió, li ensenya un vídeo que mostra la pujada del preu del petroli, la desaparició de l'agricultura local i altres desgràcies. "Oh, Déu meu, aquest vídeo sense fonts ni dades m'ha convençut sense cap mena de dubte", assegura el Homer.

stats