BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Misc 16/06/2019

Del partit a partit al quart a quart

El Barça Lassa aspira a disputar cada període com si fos un duel nou

i
àlex Gozalbo
3 min
Del partit a partit al quart a quart

BarcelonaSi Diego Simeone va popularitzar la filosofia de pensar partit a partit, Svetislav Pesic vol instaurar l’actitud del quart a quart. Dels 21 períodes que el Barça Lassa havia jugat aquesta temporada contra el Reial Madrid (cinc partits i una pròrroga), l’equip blaugrana n’havia guanyat 12 i n’havia empatat 3. El conjunt culer tan sols havia cedit la iniciativa en 6 períodes i això s’havia traduït en quatre victòries en cinc partits. Dissabte va ser diferent. Els homes de Pablo Laso es van endur tres quarts i el triomf blanc va ser inapel·lable. “Hem de començar millor i jugar millor en general. Hem de jugar cada quart com si fos un partit nou, com hem fet durant la temporada. Si som capaços de competir en tots els quarts, podrem arribar al final amb el marcador igualat, que és el nostre objectiu”, resumeix Pau Ribas, escorta del Barça Lassa.

Els jugadors del Barça Lassa tenen clar quins aspectes han de millorar per tenir opcions de guanyar el segon partit de les finals de la Lliga Endesa (21 hores, #Vamos). “Dissabte ells van demostrar que estan bé i van començar amb molta energia. Si volem treure un millor resultat, hem d’igualar-la. També hem de millorar l’encert, i contra un equip com el Reial Madrid, que tanca tant la zona, hem d’anotar més des de fora. Vam deixar anar una oportunitat, no va ser el nostre millor partit. Juguem tants partits que estem acostumats a descansar bé després d’una derrota, ja sabem que seran uns play-off llargs”, recorda Ribas, que intenta equilibrar el joc de l’equip blaugrana. José Antonio Martín Bertrán, Antonio Conde i Rafael Serrano seran els àrbitres del segon partit de l’eliminatòria pel títol. “El Madrid va sortir amb una marxa més per l’orgull dels últims partits, però això ja ha passat. Hem de saber llegir el partit i apujar el llistó. Ells van començar el partit amb molts contactes que van ser permesos”, opina el badaloní.

“Tothom ens respecta. Ells saben que som un equip amb orgull i ara ens toca demostrar que estem preparats per tornar-los el cop. Si som capaços de guanyar, tornarem a casa amb molta moral i confiança, que és el nostre objectiu”, confessa.

Ádám Hanga comparteix visió optimista amb Pau Ribas. “En els play-off de l’Eurolliga vam estar en una situació semblant, ja que vam perdre el primer partit contra l’Anadolu Efes. Hem tingut un dia lliure per millorar i pensar sobre algunes coses, detalls que hem de millorar. Arriba el segon partit i òbviament tenim ganes de guanyar”, explica l’aler.

La recepta és clara. “Hem de jugar amb molta més duresa i sortir amb més agressivitat, sobretot des del primer moment, per demostrar que som aquí per guanyar. Com diu l’entrenador, estem contents d’haver arribat a la final, però volem aprofitar aquesta situació. Si juguem amb més agressivitat i duresa, tindrem opcions. El nostre atac neix des de la nostra defensa. Si som durs, tindrem més opcions de contraatac. Es pot guanyar confiança des de la defensa”, recorda Hanga, que també posa l’accent en aconseguir una millor selecció de tir en atac: “Dissabte vam aconseguir 18 rebots ofensius perquè els nostres percentatges de tir van ser dolentíssims. És un altre dels aspectes que hem de millorar. El Madrid va fer una gran feina en defensa i va jugar amb més duresa que nosaltres”.

“Cada partit és una nova oportunitat per guanyar. Hem de sortir amb la mentalitat que és l’últim partit per donar-ho tot des del primer minut i fins a l’últim. Cada partit és important. No pensem en res més que en el següent partit”, resumeix Hanga.

“Això no és futbol”

En el primer partit de la final, Pablo Laso va utilitzar onze jugadors, mentre que Pesic va apostar per una rotació de nou jugadors. L’entrenador serbi no considera que això influís en el resultat. “Si el meu director esportiu em pregunta, parlo amb ell de les rotacions i de per què un jugador no va jugar, però amb els mitjans de comunicació no tinc per què parlar de les rotacions, una paraula molt moderna que no sé que vol dir. Això és bàsquet, no futbol”, recorda.

“No em va agradar la nostra actitud, la nostra concentració. Tenia la sensació que s’estava pensant que una llarga temporada aviat s’acaba. Això no m’agrada. Cal jugar com ho hem fet durant la temporada, amb bona defensa. Al tercer quart vam millorar en defensa una mica, però no prou per guanyar un partit contra un rival així”, analitza Pesic.

stats