Misc 10/10/2017

Puigdemont farà un discurs per no donar motius a Rajoy per aplicar l'article 155

Segons ha pogut saber l'ARA, Rajoy "no forçarà" la interpretació del discurs del president de la Generalitat per intervenir l'autonomia

i
Ernesto Ekaizer
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, vigilarà amb el seu discurs de no donar raons al govern de Mariano Rajoy de posar en marxa els mecanismes d'intervenció parcial o total de l'autonomia, segons fonts del Govern. I segons ha pogut saber l'ARA de fonts del govern espanyol, Rajoy no forçarà una interpretació per precipitar "les mesures necessàries" que permet l'article 155 de la Constitució.

Puigdemont farà un discurs "dur" en el sentit que posarà en valor l'esforç dels catalans que van anar a votar l'1 d'octubre malgrat la repressió de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Explicarà que aquell referèndum podria justificar la declaració d'independència de Catalunya, però que ell, president de la Generalitat, no la declararà perquè creu que s'ha obert un període en el que s'ha de negociar amb el govern de Rajoy o esforçar-se per aconseguir una mediació internacional. De fet, Puigdemont ha enviat l'esperit de la seva intervenció intervenció a la Moncloa, segons ha pogut saber l'ARA.

"No donarà cap facilitat a aquells que dins del govern Rajoy o des dels aparells de l'Estat estan pressionant per aplicar les mesures necessàries a l'empara de l'article 155 de la Constitució", explica una font que ha tingut accés als preparatius de la compareixença de Puigdemont.

Fonts pròximes al govern espanyol reconeixen l'existència de pressions a favor que es posi fi a la situació d'inestabilitat creada, però que "no es forçaran les paraules de Puigdemont per justificar una intervenció".

stats