BARÇA
Misc 01/09/2020

Rakitic torna al Sevilla, que paga 1,5 milions al Barça

El Barça deixarà de pagar els vuit milions de sou del futbolista croat

i
Toni Padilla
2 min
Rakitic ha passat de ser suplent a encadenar titularitats en partits importants.

BarcelonaJust el dia que el Barça de Ronald Koeman va dirigir per primer cop un entrenament al Barça, es tancava la sortida del primer futbolista important de la plantilla, Ivan Rakitic. El croat va ser un dels jugadors als quals Koeman va dir que havien de fer les maletes, juntament amb Umtiti, Vidal -que negocia amb l’Inter- i Luis Suárez. I així ho ha fet. Mentre els seus companys anaven a entrenar-se, ell passava la revisió mèdica amb el Sevilla a Barcelona, sense aparèixer per la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb permís del club.

Tal com volia, Rakitic tornarà al Sevilla, el club on jugava el 2014, quan el Barça el va fitxar pagant 18 milions. Rakitic, campió de la Champions el 2015, ha sigut un dels puntals de l’equip exceptuant l’última temporada, en què ha començat a ser suplent. El futbolista mai ha amagat el seu desig de tornar a Sevilla, la ciutat de la seva dona. De fet, fa poc va entrar en directe per la televisió del club andalús per celebrar el títol de l’Europa League dels andalusos, que li ofereixen un contracte per a les dues pròximes temporades amb opció a una tercera.

1,5 milions

El Barça, que durant els últims dos anys va confiar en poder fer negoci amb el migcampista croat, de 32 anys, finalment accepta vendre’l per una xifra petita, 1,5 milions. Ara, afegeix 9 possibles milions en funció de variables, com partits jugats o títols. El club blaugrana també deixarà de pagar un salari de 8 milions d’euros nets pel futbolista i complirà un dels objectius de la directiva: anar estalviant en salaris. Però no entren els milions que calen per poder fitxar nous jugadors. Ivan Rakitic, que encara tenia un any més de contracte amb el Barça, ja va volar cap a terres sevillanes, on tornarà a defensar la samarreta d’un club que aquest any serà a la Lliga de Campions. El futbolista s'acomiadarà del Barça a les 11h del matí aquest dimecres amb un acte telemàtic, doncs ja és a Sevilla.

En sis temporades al Barça, s’ha convertit en el quart estranger amb més partits (311) de la història del club i ha guanyat tretze títols amb la samarreta blaugrana, entre ells quatre Lligues, quatre Copes i una Champions.

stats