Bàsquet - Lliga Endesa
Misc 12/01/2020

Dur cop de porta a les aspiracions de la Penya

El Joventut perd amb contundència a València i es queda sense Copa (100-70)

i
àlex Gozalbo
3 min
Xabi López-Arostegui i Fernando San Emeterio

BarcelonaEl Joventut de Badalona no estarà aquest dilluns (12 hores) en el sorteig de la Copa del Rei. El RETAbet Bilbao Basket, el València Basket i el MoraBanc Andorra van ser els tres últims equips que van aconseguir el bitllet per a Màlaga. La Penya, que necessitava guanyar per 22 punts de diferència a la Fonteta, va perdre amb contundència (100-70).

Desmoralitzat per com anava evolucionant el partit, l’equip verd-i-negre va patir una dolorosa derrota a València. Sense una defensa sòlida i sense encert en els llançaments de tres punts, la Penya va fer un partit molt dolent contra el conjunt taronja. Quan es va veure sense opcions de jugar la Copa, el Joventut es va deixar anar contra un rival que va transformar la tarda en una festa. “El pitjor és la derrota. No podem estar contents amb la sensació perquè defensivament hem tornat a fer aigües. No hem jugat al límit i això ens està passant en massa partits. Hem de millorar la responsabilitat individual i el treball col·lectiu. Ens hauria agradat acabar la primera volta amb més victòries”, va analitzar Carles Duran. La Penya ha perdut cinc dels últims sis partits disputats a la Lliga Endesa. “Hem de fer una reflexió i una autocrítica sobre què ens ha passat en l’últim mes”, va dir Xabi López-Arostegui.

Jonathan Rousselle i Malcolm  Delaney

Segona derrota en 3 dies del Barça

El Barça va malbaratar una diferència de 14 punts contra el RETAbet Bilbao Basket i va patir la segona derrota en tan sols tres dies al Palau Blaugrana. L’equip basc, que es va endur el triomf en un partit que va necessitar una pròrroga, es va classificar per disputar la Copa del Rei. Nikola Mirotic i, ja en el temps extra, Cory Higgins van fallar uns llançaments que haurien donat la victòria als catalans.

Després que Svetislav Pesic critiqués divendres la poca ambició dels seus jugadors per lluitar pels rebots ofensius, el conjunt culer va reaccionar i va aconseguir 25 captures en atac. El problema van ser els percentatges en els tirs de camp. “Alguns tenen por a entrenar per les lesions i, si no entrenes, després falta físic. A més, ens ha faltat concentració. Cal defensar millor i sobretot anotar”, va recordar el tècnic serbi. Mirotic (24 punts i 9 rebots), Higgins (14 punts) i Pierre Oriola (12 rebots) van ser els homes locals més destacats. L’entrenador, que va tenir la baixa de Brandon Davies, va utilitzar Oriola i Artem Pustovyi en la posició de cinc.

L’equip blaugrana va intentar trencar el partit a l’inici del tercer període, quan va arribar a tenir una renda de 14 punts, però el conjunt basc va fer un pas endavant i va arribar a la recta final amb opcions de victòria. Una cop de dits de Ben Lammers a 2,4 segons del final va deixar el resultat en empat (84-84). Mirotic va fallar el tir decisiu i el partit es va resoldre a la pròrroga. En el temps extra el RETAbet Bilbao Basket va portar la iniciativa i va arribar a tenir una diferència de quatre punts. Amb 91-94 i 2,1 segons per al final, Malcolm Delaney va tenir tres tirs lliures, però en va fallar dos (92-94). La pilota va sortir per la línia de banda i el Barça encara va tenir nou dècimes per buscar un nou tir. Higgins va fallar un triple en l’últim moment.

Eulis Báez, aler pivot del Baxi Manresa, durant el partit contra el MoraBanc Andorra.

El Baxi Manresa, en ratxa

Després de la victòria de dissabte contra el MoraBanc Andorra (79-72), el Baxi Manresa va tancar la primera volta amb vuit victòries. Tot i les baixes de Ryan Toolson, Frankie Ferrari i Dani Pérez, l’equip de Pedro Martínez va aconseguir el seu cinquè triomf consecutiu. “Estem sorpresos d’acabar la primera volta amb vuit victòries perquè vam patir una dinàmica negativa, però val més no treure pit i continuar amb humilitat. Estem per sobre del que esperàvem”, adverteix Pedro Martínez. La defensa va permetre al Baxi Manresa canviar el ritme de joc durant l’últim quart.

stats