BÀSQUET - COPA DEL MÓN
Misc 15/09/2019

“Una lliçó no només esportiva, sinó de vida”

Ricky Rubio vol que la medalla d'or serveixi d'inspiració per a molta gent

i
àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio dedicant el trofeu de campió a la seva mare.

BarcelonaEn una Copa del Món en què hi havia Kemba Walker, Facu Campazzo, Patty Mills i Nando de Colo, tothom ha acabat parlant de Ricky Rubio. El base, que va ser designat com el millor jugador del campionat, va dedicar el triomf a la seva mare, la Tona, que va morir fa tres anys. “Sé que des d’allà dalt estarà molt contenta”, va dir el genial director de joc del Masnou. Més enllà de les estadístiques, la seva incidència en el ritme dels partits ha sigut decisiva. Entre ell i Marc Gasol, a qui Sergio Scariolo va allunyar de la cistella per generar joc des de posicions exteriors, van crear moltes de les situacions d’avantatge de la selecció espanyola.

“Hem treballat molt i hem sacrificat molt per arribar fins aquí. Cadascú de nosaltres ha donat moltíssim als companys i hem donat una lliçó no només esportiva, sinó de vida en general”, va dir. Més madur que fa uns anys, el base dels Phoenix Suns va aprofitar l’èxit per valorar la feina d’un grup excepcional. “Espero que aquesta història que hem escrit a la Xina pugui inspirar molta gent. Sabem que això és només esport, que la vida és molt més que l’esport, però espero que serveixi a molta gent per superar els sotracs que hi ha a la vida”, va dir el jugador, que des dels partits de preparació va adoptar amb naturalitat el paper de líder. Sense José Manuel Calderón o Sergio Rodríguez com a companys d’equip la responsabilitat va quedar més definida.

De Kyrie Irving a Ricky Rubio

Rubio va agafar ahir el relleu de Kyrie Irving, que va ser designat com a millor jugador del Mundial del 2014, que es va celebrar a Espanya. Tant ell com Gasol van formar part del millor cinc de la Copa del Món de la Xina, on també es van colar Evan Fournier (França), Bogdan Bogdanovic (Sèrbia) i Luis Scola (Argentina).

stats