FUTBOL
Misc 03/09/2019

L’estrena més difícil de Robert Moreno

El tècnic es va fer càrrec d'Espanya quan l'asturià va deixar el càrrec per cuidar de la seva filla

i
Albert Nadal
2 min
L’estrena
 Més difícil de Robert Moreno

BarcelonaEl seleccionador de futbol espanyol, Robert Moreno, s’estrenarà demà en partit oficial en el partit de classificació per a l’Eurocopa del 2020 contra Romania (20.45 h, La 1). Un debut amarg, perquè des del juny ocupa el càrrec que va deixar Luis Enrique per cuidar de la seva filla de 9 anys, la Xana. El tècnic català haurà de fer front a una estrena que encara amb professionalitat, però que li arriba en unes circumstàncies plenes de dolor. “La situació que em venia de gust i amb què gaudia era la que teníem abans [quan Moreno era el segon a les ordres de l’asturià]. Al Luis el considero un amic, i els amics hi són al capdavant de qualsevol projecte que tens a la vida perquè, si no, es perd una cosa que tots hem de tenir, que és ser persona. Si en algun moment ell decideix que té ganes de tornar a entrenar i vol comptar amb nosaltres, jo seré el primer a facilitar les coses i, a més, estaré encantat de fer un pas al costat i treballar amb ell”, va expressar ahir en roda de premsa Moreno, en un gest ple d’estima i fidelitat.

El trist desenllaç amb la mort de la filla de Luis Enrique marca el dia a dia de la selecció espanyola abans dels partits contra Romania i les Illes Fèroe. “Ha sigut una setmana molt complicada -va dir Moreno-. Al final ens ha afectat a tots i intentem arribar als partits de la millor manera possible. Tractem aquesta setmana de treball des de la responsabilitat que suposa donar una alegria ínfima en un moment molt dolent”.

“Molta paciència” amb Ansu Fati

Moreno també va demanar calma respecte a una de les sensacions del moment, el jove davanter de 16 anys del Barça Ansu Fati. “No s’ha de tenir pressa. Cal tenir molta paciència i tocar de peus a terra. És un nano molt jove, que no fa gaire era cadet. Encara ha de cremar moltíssimes etapes i segur que Valverde sap la manera de gestionar-ho”, va valorar.

stats