06/08/2020

Salvar-se als despatxos

2 min
Vicente Moreno, nou tècnic de l'Espanyol

BarcelonaNo crec en les veritats absolutes, però que l’Espanyol ha fet mèrits per baixar a Segona i que la Lliga de Futbol Professional és un cau d’ineptes són dues veritats gairebé absolutes i, tanmateix, compatibles.

Davant el fracàs esportiu i les seves conseqüències, no em canso d’insistir: cal autocrítica, cal demanar disculpes i calen bones decisions. Finalment, s’ha confirmat la primera: Vicente Moreno ja és oficialment entrenador del primer equip i ha deixat clar quin és el primer i únic compromís: tornar el club al seu lloc habitual i natural.

Per tant, no es tracta ni d’aturar res ni de buscar culpables externs. El descens té uns responsables -tots a sou del club- i la solució passa per fer un equip que doni resposta a l’exigència de tots els pericos: que el malson només duri uns mesos.

Però la gestió futbolística de la pandèmia ha estat i és una vergonya. Roures i Tebas s’han sortit amb la seva i s’ha pogut acabar la temporada de Primera Divisió. Casualment, els contagis han aparegut tot just acabar la Lliga. Els malpensats posem en dubte la coincidència. Però només presumptament, no fos cas. Després, Fuenlabrada, Deportivo de la Corunya, el fill de Tebas, Elx, Saragossa, Real Madrid, Almeria. Parlo d’orella i de memòria, perquè no és només que no conegui els detalls, és que no els vull conèixer. El que sí que sé és que el Deportivo té raons per queixar-se i l’Elx encara més. Raons amb base jurídica, que són les que importen. Perquè de raons morals la derrota n’és plena.

Tot això pot portar a un seguit de recursos sense fi. Fins i tot hi pot acabar entrant la justícia ordinària, que no excel·leix precisament per la seva rapidesa. No es pot descartar res, però ja sabem que els incompetents tendeixen ser mals imitadors de Salomó. Segueixen el mètode però no frenen a temps. I l’Espanyol es pot trobar competint en una Segona Divisió de vint-i-quatre equips o en una competició que a la incertesa prevista (la del covid-19) hi hagi d’afegir la imprevista (la de sentències pendents).

Amb aquest possible escenari, aplaudeixo el comunicat de l’Espanyol. No es tracta de queixar-se (tot i haver estat l’equip amb més contagis), es tracta d’avisar que si es revisen les regles del joc, s’hauran de revisar per a tots. Estic convençut que l’Espanyol jugarà la propera temporada a Segona. Però, mentre es preparen per a això, vull que els executius del Club defensin els nostres interessos on calgui.

stats