BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Misc 11/06/2019

Tres anys per tornar a lluitar pel títol (81-96)

El Barça Lassa elimina el Tecnyconta Saragossa i disputarà la final per primera vegada des del 2016

àlex Gozalbo
Pierre Oriola, aler pivot del Barça Lassa, intentant taponar un llançament de Nemanja Radovic, del Tecnyconta Saragossa.

BarcelonaDesprés de dos anys veient les finals de la Lliga Endesa a través de la televisió, el Barça Lassa tornarà a lluitar pel títol. L’equip blaugrana es va desfer ahir del Tecnyconta Saragossa per tercera vegada en cinc dies (81-96) i va sentenciar la seva classificació per la via ràpida (3-0). El rival culer serà el Reial Madrid, que dilluns també va fer la feina contra el València Basket.

“Hem jugat un partit molt complet des de l’inici i hem controlat les transicions del rival. El Tecnyconta Saragossa ha completat una gran temporada”, va analitzar Svetislav Pesic, entrenador del Barça Lassa.

El Tecnyconta Saragossa va recuperar Bo McCalebb, però va tornar a tenir problemes per igualar el nivell físic del Barça Lassa, sobretot en el joc interior. Tot i els esforços tàctics de Porfi Fisac, el coratge dels seus jugadors i l’empenta dels aficionats del Príncipe Felipe, el conjunt local va patir per seguir el ritme anotador d’un rival que va sumar 50 punts en els primers 20 minuts (37-50).

El Barça Lassa va aprofitar els primers instants del tercer període per obrir una escletxa definitiva de 20 punts en el marcador (39-59). El resultat va accentuar el cansament acumulat d’un Tecnyconta Saragossa que tan sols va trobar alleujament en l’aportació de Javier Justiz. Un parcial de 19-9 va reactivar les esperances dels aficionats locals a 10 minuts del final (58-68).

Thomas Huertel i, sobretot, Kyle Kuric van liderar durant l’últim període l’aportació ofensiva d’un Barça Lassa que no va donar marge per a la sorpresa contra un rival que, tot i la diferència en el marcador, mai es va rendir. L’escorta nord-americà va anotar 27 punts amb 6/7 en triples. “Hem fet un bon partit. Som un equip amb talent, però a més avui hem tingut la defensa que necessitàvem”, va reconèixer Kuric. Ante Tomic, que va sumar un doble-doble amb 11 punts i 11 rebots, i Chris Singleton, que va acabar amb 18 punts, van ser alguns dels jugadors culers que també van brillar.

Dissabte comença la final

La final entre el Reial Madrid i el Barça Lassa començarà dissabte al WiZink Center, on dilluns es disputarà el segon partit. Després l’eliminatòria pel títol viatjarà a Barcelona, on estan programats el tercer (dimecres 19) i, si fos necessari, el quart partit (divendres 21). Si calgués un cinquè partit es jugaria diumenge 23 a Madrid. Tots els enfrontaments seran a les 21 hores.

Tot i l’eliminació, els aficionats del Tecnyconta Saragossa van acomiadar el seu equip amb aplaudiments per premiar una temporada molt per sobre de les espectatives.