08/03/2016

Tres tendències estiloses per a la temporada preelectoral

2 min
El rei s’inhibeix  i torna la pressió a uns partits enrocats

BarcelonaAvui em poso ulleres de pasta carei de 'coolhunter', jersei de coll alt negre i els comunico les tendències per a la properes setmanes pel que fa a premsa espanyola.

Aquests dies es portarà molt el 'seniega'. Es tracta de desqualificar l'adversari censurant-lo perquè no vol parlar amb un possible soci de govern. Tothom pot ser 'seniega'. Ho és Sánchez a 'El Mundo': “Sánchez es nega a parlar amb Iglesias per vetar a C's”. Ho és Iglesias a 'El País': “Rajoy accepta reunir-se a la vegades amb Sánchez i Rivera i Iglesias s'hi nega”. (Si troben els serials veneçolans més fàcils de seguir, no es preocupin, és normal).

Segona tendència: el rei 'tutticolori'. 'El País' renyava discretament Felip VI per Nadal en el seu editorial, per ser massa prudent, i li demanava que s'apropés més “a la línia que li marca la Constitució”. O sigui, que forcés la votació d'un candidat. En l'editorial d'aquest dimarts, en canvi, deia que “ha fet molt bé donant temps a la negociació dels partits”. És a dir, just el contrari: que deixi fer. (El títol de l'ARA era, de fet, “Felip VI s'inhibeix”).

I la tercera tendència: roba folgada. Tu has intentat marcar i afavorir un govern concret. Però, si no te n'has sortit, el millor és comprar un parell de talles més grans i assumir que la solució més probable són noves eleccions. Així, s'ha pogut veure remenant entre 'burres' Victoria Prego, d''El Mundo' (“Hauríem de començar a mirar la repetició d'eleccions amb ulls més benèvols. Al cap i a la fi, ara sabem molt més dels nostres candidats del que sabíem quan vam acudir a votar”). I també el columnista de 'La Razón' Abel Hernández: (“Mai és dolent recórrer al poble. No cal tenir por de la voluntat popular”). Ui, quin estampat més arriscat: a veure com el defensa quan torni la temporada 'indepe', la propera primavera-estiu.

stats