28/11/2020

La tribu dels Pelusa

4 min
La tribu  dels Pelusa

Mentre la mort de Maradona provocava una nova onada de contagis de coronavirus a l’Argentina de tanta gent que s’ha apilonat als carrers, alguns dels fills de l’astre argentí van decidir acomiadar-se del seu pare a les xarxes socials fent-li lloances igual de grandiloqüents que la resta del món. “Sempre li havia tingut moltíssima por a la meva mort, però avui ja no... Perquè sé que aquell serà el moment en què et torni a veure i a abraçar-te de nou! Aguantaré aquí sense aquesta part del meu cor que t’has emportat!”, va escriure al seu compte d’Instagram Dalma –a la imatge superior de petita als braços del seu pare–, la primera de les dues filles que va tenir l’argentí amb la seva primera dona, Claudia Villafañe. “T’estimaré i et defensaré tota la meva vida perquè t’agraeixo la vida compartida! Estic destruïda però tiraré endavant! Espera’m aquí”, conclou la primogènita, nascuda l’any 1987, abans que el futbolista es casés amb Villafañe.

Les xarxes també han sigut testimoni del missatge de Diego Maradona Júnior, el primer fill baró reconegut del 10, nascut d’una relació que va tenir amb la italiana Cristiana Sinagra en la seva època de jugador del Nàpols, mentre encara estava amb Villafañe. “Com de feliç vaig ser amb tu... Ni t’ho pots imaginar. Només veient-te al meu costat em sentia invencible!!!! Com enyoraré aquesta abraçada, pare de la meva vida, no t’ho pots ni llunyanament imaginar, com trobaré a faltar seure amb tu a mirar un partit del nostre estimat Napoli!! I els meus fills?? Com s’ho faran sense un avi tan amorós???”, escriu Diego, de 34 anys, que no va ser reconegut públicament pel futbolista fins gairebé tres dècades després d’haver nascut. “Et prometo que [els nets] sempre et defensaran i que inflaran sempre el pit parlant de l’avi!!!”, exclama Maradona Júnior.

Caldrà veure si quan comenci el sainet de l’herència les exclamacions segueixen sent d’amor o passen a ser de ràbia, ja que Maradona va reconèixer en total cinc fills després de molts xous per part seva, de les mares i, fins i tot, dels pobres nens. Dalma i Gianinna -de 33 i 31 anys-, fruit del seu matrimoni amb Villafañe; el mencionat Diego -de 34-; Jana -de 24 anys-, filla de l’argentina Valeria Sabalain, i Diego Fernando, que va néixer el 2013 producte de la seva relació amb Verónica Ojeda, l’última parella de llarga durada coneguda del futbolista. El fet que hagin sigut reconeguts tots no significa que a tots els toqui una part idèntica de tot el que hagi deixat el futbolista. Només els assegura la legítima. Les diferents lleis dels diferents llocs on Maradona pugui tenir ubicat el patrimoni, el que els pugui o hagi pogut tocar a les seves mares en vida d’ell o ara, algun plot twist testamentari d’última hora, algun rampell que hagi pogut tenir fruit de determinades substàncies ara o fa temps... Tot això i moltes altres coses poden afectar un repartiment que tot apunta que serà mogut.

Els tres ‘fills’ de Cuba

Si al fet que entre germans no hi ha germanor perquè s’han criat cada un per la seva banda hi afegim que hi ha comparacions tòxiques entre ells perquè uns són oficials i altres secundaris per com han accedit al preuat cognom, sembla que s’apropi un bon culebró. Però l’element definitiu de l’imminent embolic és que, segons va dir el 2019 Matías Morla, advocat de l’exfutbolista, Maradona tindria tres fills a Cuba -de dues mares diferents!- que no va arribar a reconèixer mai, nascuts durant l’època en què es va traslladar a l’illa a desintoxicar-se de les drogues. Potser les criatures no s’han donat a conèixer perquè el règim del seu íntim Fidel Castro -que el 1989 va anar a la seva faraònica boda a Buenos Aires- els va donar el que va caldre perquè callessin i no molestessin el seu gran valedor internacional.

També caldrà veure quin impacte han tingut en les seves últimes voluntats les topades dels últims anys amb les seves filles grans, que juntament amb la seva mare havien mantingut polèmiques públiques contra ell per discrepàncies en l’àmbit econòmic. De fet, a finals de l’any passat Giannina va dir que el seu entorn no estava cuidant bé l’astre i el futbolista va amenaçar que repartiria els seus béns com a fórmula dissuasiva perquè el deixessin viure tranquil.

El diari La Nación va publicar arran de la mort del Pelusa que “ni Forbes ” s’havia atrevit a calcular el milionari patrimoni de Maradona. Hi ha molta gent molt rica al món, però potser poca gent ho té tot tan repartit -per no dir escampat- com ell, que té objectes i inversions en països tan variats com Bielorússia, la Xina, Itàlia, els EUA, Dubai o l’Argentina. Entre els mitjans que sí que s’han atrevit a quantificar el seu patrimoni hi ha Celebrity Net Worth, que creu que va guanyar 500 milions de dòlars en total. Altres mitjans han dit que n’hi quedaven 75. En qualsevol cas, quantes guerres han començat per menys...

Al setembre el seu advocat va declarar al diari Clarín que “el somni de Diego” era “reunir tots els fills” quan fes 60 anys. En bona hora va posar-se a somiar el futbolista i en bona hora va anar a dir-ho el lletrat. Quina pena que el seu somni tingui tots els números per tenir lloc en un jutjat. O pitjor, en un plató.

stats