BARÇA
Misc 03/09/2020

Arturo Vidal deixarà el Barça amb la carta de llibertat

El xilè se n’anirà a l’Inter i Luis Suárez continua negociant el fitxatge pel Juventus

i
Toni Padilla
2 min
Arturo Vidal fitxarà per l’Inter i tornarà a la lliga italiana, on ja va defensar els colors de la Juve.

BarcelonaL’operació sortida del Camp Nou de moment no deixa gaires diners a la caixa del Barça. Després de tancar el retorn d’Ivan Rakitic al Sevilla per 1,5 milions d’euros, el pròxim jugador que farà les maletes serà Arturo Vidal. El club concedirà la carta de llibertat al futbolista xilè, de 33 anys, que encara tenia un any de contracte, i signarà amb l’Inter de Milà aquests pròxims dies. El Barça ha acceptat l’operació, que permetria als italians no haver de pagar cap traspàs, tot i que encara es negocia amb Vidal un punt complicat: que accepti renunciar als 8 milions d’euros de sou de la temporada que no jugarà al Barça. Les grans operacions, doncs, de moment permeten rebaixar la massa salarial, però no permeten cobrar pels fitxatges.

Els quatre noms als quals Ronald Koeman va comunicar que havien de marxar van desfilant, de mica en mica. Luis Suárez, Ivan Rakitic i Arturo Vidal, tots tres per sobre dels 32 anys, tenien contracte vigent i el club ha preferit no posar-los problemes perquè facin les maletes. El Sevilla va pagar 1,5 milions per fitxar el croat, l’Inter aconseguirà Vidal sense pagar ni un euro i la Juve sembla el club més ben posicionat per endur-se Luis Suárez, per qui pagaria un preu simbòlic que no arribaria als 10 milions. Umtiti és un cas diferent. Amb 26 anys, el jugador francès acceptaria anar-se’n però no té ofertes, perquè les lesions l’han mortificat aquestes últimes dues temporades.

L’operació sortida del Barça està aconseguint que el club rebaixi molt la massa salarial, tot i que no entren els diners que fan falta per poder tancar operacions. Aquest estiu el Barça ha rebut una xifra pròxima als 30 milions amb diferents operacions, com els 10 milions que va pagar el Getafe per Marc Cucurella al juny o les vendes d’Abel Ruiz a l’Sporting de Braga per 8 milions i de Carles Pérez al Roma per 11 milions. Aquestes operacions es van tancar fa mesos, perquè se cedia els futbolistes a uns clubs que havien d’executar una opció de compra obligatòria al final de la temporada. En un mercat de fitxatges marcat per les pèrdues econòmiques a causa del covid-19 -el Barça ha xifrat en uns 95 milions les pèrdues de l’última temporada-, el club està pendent de la sortida de Suárez, que té un acord amb la Juve gairebé tancat per un contracte de dues temporades i amb un sou de 10 milions anuals. Però falta l’acord amb el Barça i un problema diplomàtic: el davanter hauria de passar una prova amb el govern italià per poder jugar com a comunitari, perquè a Espanya ho podia fer gràcies al fet que la seva dona té passaport italià. A Itàlia, en canvi, també li demanen que passi una prova per poder militar a la Serie A.

stats