18/12/2020

Xavi aprèn de Guardiola

2 min
Xavi Hernández celebrant el títol

BarcelonaLa precampanya blaugrana, marcada fins ara per l’absència de noms esportius potencialment enlluernadors, s’ha quedat sense l’únic que s’havia posicionat a favor d’algun candidat, un cop Xavi Hernández ha confirmat, en una entrevista concedida a El Periódico, que s’esborra del circ electoral.

Si Guardiola va esvair temptacions de jugar amb la seva figura renovant pel City setmanes enrere, l’entrenador de l’Al-Sadd s’ha desmarcat ara d’un ticket electoral amb Víctor Font amb l’argument que ell és patrimoni del Barça i no pas de cap candidat, tot i haver avalat el projecte del granollerí, amb qui van dissenyar plegats l’organigrama esportiu.

Entenent la incomoditat que suposava per a Xavi alinear-se amb un candidat que competeix contra Laporta, amb qui va teixir una estreta relació durant l’etapa de l’advocat a la presidència, l’error del terrassenc va ser no calcular d’entrada que no tenia necessitat de ser arma electoral de ningú, perquè el seu ascendent entre el barcelonisme li obrirà les portes del Camp Nou quan vulgui i amb el president que sigui. En el seu moment, ni Txiki Begiristain va fer campanya per Laporta el 2003, ni Robert per Bartomeu el 2015, tot i que era vox populi que serien al capdavant de l’organigrama esportiu un cop superades les eleccions. Estic convençut que tots dos van prendre nota de la derrota de Guardiola en allistar-se amb Bassat el 2003, però probablement Xavi no se’n va adonar fins al gener, quan Abidal i Òscar Grau el van anar a buscar a Qatar per oferir-li ser el penúltim entrenador de Bartomeu.

Dit això, la dupla que han format fins ara Xavi i Font –que es retrobaria després de les eleccions– ha deixat un bon rèdit per a tots dos. Per al precandidat, un desconegut quan va anunciar que no es presentava el 2015, la firma de Xavi l’ha situat al mapa i ha investit el seu projecte de prestigi i credibilitat. Per a l’incipient entrenador, ha alimentat la seva candidatura com a futur tècnic culer aconseguint no desaparèixer de l’imaginari blaugrana tot i la distància física. No sé calcular el peatge que suposarà per a Font no comptar amb un efecte mediàtic tan potent, però, a cinc setmanes de les urnes i després d’alguna patinada, sí que fa la sensació que necessita treure’s algun conill del barret perquè el seu projecte de llarg recorregut pugui competir amb el carisma de Laporta.

stats