Novetat editorial
Misc 19/10/2016

Xavier Bosch reuneix, en un únic volum, la trilogia de Dani Santana

'Se sabrà tot' va guanyar el premi Sant Jordi l'any 2009 i va anar seguida d''Homes d'honor' i 'Eufòria'

i
Jordi Nopca
2 min
El periodista i novel·lista Xavier Bosch

BarcelonaEl periodista i novel·lista Xavier Bosch torna a estar d'actualitat editorial gràcies a la publicació –en un únic volum de gairebé 1.000 pàgines– de la trilogia protagonitzada per Dani Santana. Bosch va donar a conèixer el seu popular personatge l'any 2010, pocs mesos després de guanyar el premi Sant Jordi amb 'Se sabrà tot', de la qual s'han venut més de 50.000 exemplars.

'Se sabrà tot' (Proa) estava ambientada en la Barcelona del final de la bombolla immobiliària –amenaçada pel terrorisme d'Al-Qaida– i en Dani parlava com a director del diari 'Crònica'. A 'Homes d'honor' (2012) es dedicava a conduir un programa d'investigació i d'entrevistes a TV10, des del qual investigava qui es troba darrere l'incendi del Liceu del 31 de gener de 1994 i també indagava en les connexions barcelonines amb la màfia. Coincidint amb la presentació del llibre, Bosch recordava que Barcelona fa temps que és "el camell d'Europa" i que les "activitats de la màfia passen sobretot pel blanqueig de cocaïna muntant discoteques i restaurants".

L'any 2014, el novel·lista tancava la trilogia de Dani Santana amb 'Eufòria', que s'endinsava en el laberint de les indústries farmacèutiques, i en què exposava la degradació de la classe política a partir del projecte de construcció d'un parc temàtic i reflexionava un cop més sobre el futur del periodisme. "Hi ha una frase de Josep Pla que m’agrada molt: “El periodisme serveix per observar la corrupció en tots els àmbits de la vida, però sobretot en el periodisme” –recordava l'autor en una entrevista amb l'ARA. La corrupció ho impregna absolutament tot".

'Dani Santana. La trilogia' ha estat publicat a LaButxaca –per separat, els llibres han venut més de 100.000 exemplars– i apareix uns mesos abans del proper llibre de l'autor, que està previst que arribi de cara al proper Sant Jordi. Bosch també és autor d''Algú com tu', premi Ramon Llull 2015.

stats