Opinió 25/04/2014

Tres salutacions de benvinguda

2 min

El naixement d'un nou mitjà de comunicació és sempre una bona notícia per qualsevol societat que vol ser culta, madura i autocrítica. Néixer en un context econòmic incert, com el que encara vivim, és un segon motiu de satisfacció. Fer-ho en un territori com el Pirineu és un regal. És per això que com a veïns vostres saludem triplement i amb molta joia l'aparició de l'edició del diari Ara al Principat d'Andorra.

El nostre món, que gira cada vegada més i més ràpid, necessita traductors de la realitat i eines per interpretar-la de forma rigorosa d'acord amb una visió territorial i social transversal i compartida. Aquesta és la missió històrica i més actual que mai dels mitjans de comunicació. Però en aquest cas s'hi afegeix el fet rellevant que l'Ara.ad representa una nova finestra al món per explicar allò que passa en un país com Andorra i, per extensió, en un territori com el Pirineu.

Com a alcalde de la Seu i sent conscient de tot allò que compartim i tenim en comú els que vivim en una i altra banda de la frontera, vull agrair el fet que al vostre diari incorporeu un apartat permanent de Pirineu, que inclogui aquelles informacions rellevants d'unes comarques que interlocuten permanentment amb el dia a dia del vostre país i de la gent que hi viviu. Crec que el repte principal del nostre territori passa per situar el Pirineu al món i, sense dubte, això també passa amb mitjans forts i rigorosos que sumin amb ciutadans, societat civil i institucions per aconseguir-ho.

L'edició andorrana de l'Ara neix en un moment important per a Catalunya que, com a veïns amb qui compartim llengua i cultura, ens agradaria que observeu amb simpatia. El dret que volem exercir els catalans i catalanes per decidir quin país desitgem per a nosaltres i per a les pròximes generacions està basat en els valors de la democràcia i la cohesió social, valors universals que segur són i seran compartits pels vostres lectors. La relació entre l'Ara.ad i l'Ara.cat de ben segur que aportarà una visió completa del procés perquè tothom es pugui fer la seva composició de lloc en aquest moment apassionant de la nostra història, la catalana, però també la pirinenca i l'europea.

Benvinguts, bona feina i enhorabona!

stats