Andorra es mostra gastronòmica

En la mesura del possible hem de ser un bon client intern als nostres restaurants i dels nostres productes

S’acaba de presentar la Mostra Gastronòmica d’Ordino i davant d’això només puc dir una cosa: aneu-hi! El proper 10 de novembre la mostra tradicional i el 9 i el 10, una proposta nova, L’Espai Gourmet, on es podran degustar gratuïtament productes premium de diferents marques.

No és el primer cop que escric sobre les oportunitats que genera posicionar Andorra com un referent gastronòmic. Crec que no cal insistir i, a més, he de dir que si fem una valoració de com ha evolucionat el sector, la conclusió ha de ser positiva.

Al país han obert restaurants amb propostes fresques i de qualitat. Penso en llocs com el Mira K Be, el Mood, el Yokai, entre d’altres. També tenim locals amb un preu i una oferta destinada a un nivell adquisitiu més alt, propostes que mancaven, com ara el Kokosnot, el Panxo, el renovat Celler d’en Toni, o les propostes associades a estrelles Michelin com l’Hermitage o l’Embassy. I, evidentment, no oblidem la gent que porta anys apostant fort per una oferta de qualitat, els clàssics, com ara Can Manel, Casa Canut i l’Enoteca entre d’altres. Això de posar exemples és un drama perquè és inevitable deixar-me alguns de destacats.

L’oferta de restaurants ha millorat i la d’esdeveniments és també molt rica. Ara arriba la Mostra Gastronòmica d’Ordino, però podem citar l’ Andorra a Taula, La Massana Fogons o l’SnowClub Gourmet a Soldeu el Tarter.

Més coses? Home doncs des d’un programa de cuina propi a Andorra Televisió a escoles d’hosteleria, passant per cellers de vi andorrans i elaboradors de producte propi com formatges, embotits, carn de qualitat o cervesa.

Andorra es mostra gastronòmica i podem estar orgullosos de com es mou el sector. El que hem de tenir clar és que nosaltres també en formem part. En la mesura del possible hem de ser un bon client intern als nostres restaurants i dels nostres productes. El proper 9 i 10 de novembre en tenim una oportunitat a la mostra d’Ordino. Jo m’hi aproparé i al proper article us faré un rànquing dels cinc productes que més m’impressionin.